1 Mayıs 2024 Çarşamba

KESK'ten İzmir'de özelleştirilmelere ve zamlara tepki

KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, TCDD'de yaşanan sürgünlere karşı ve yapılan zamları protesto etmek için Alsancak Gar önünde eylem yaptı. İşçileri alanlarda buluşmaya çağırdı.

BTS İzmir Şubesi ve KESK İzmir Şubeleri Platformu baskı, sürgün ve kamu kurumlarının özelleştirilmesine karşı ve elektrik, doğalgaz zamlarına ilişkin Alsancak Gar önünde oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklaması yaptı. "Zamlar geri alınsın, özelleştirmeler iptal edilsin" pankartının açıldığı açıklamada basın metnini Necip Vardar okudu.

Demiryolları ve Demiryollarına ait arazilerin  satılmaya, devredilmeye devam edildiğine dikkat çeken Vardar, "BTS'li emekçiler demiryolları TEDAŞ olmasın, demiryolları halkın gözünde saygın bir konumda olsun diye, liyakat sahibi ehli olan idareciler tarafından yönetilsin dedikleri için, demiryolu halkındır dedikleri için, demiryollarına sahip çıktıkları için soruşturmalar, sürgünler türlü baskılar gördüler. Direnen BTS'liler sürgünlerden döndü, aldıkları cezaların pek çoğu mahkemeler tarafından iptal edilirken sürgün edenler, ceza yağdıranlar, sendikal faaliyetleri engelleyenler yerlerinden, görevlerinden oldular" ifadelerini kullandı

Artan zamlara dikkat çeken Vardar, "Öte yandan çetin geçen kış koşullarında artan tüketim,  elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamların etkisini daha artırmış,  faturalar ikiye, hatta üçe katlanmıştır" dedi.

Vardar, başta kamu emekçileri olmak üzere tüm emekçileri, işçileri ve dar gelirlileri soyguna dur demek için  işyerlerinde, alanlarda buluşmaya çağırdı.

Açıklama "Zam zulüm işsizlik işte AKP" sloganıyla son buldu.