26 Nisan 2024 Cuma

KESK'li kamu emekçilerinin direnişi 80. haftasında

KESK'li kamu emekçilerinin 'İşimizi geri alacağız' şiarı ile başlattıkları eylem 80. haftada da devam etti. Eylemde konuşan SES İstanbul Anadolu Şube Eşbaşkanı Erdal Güzel, ?Yaptığımız basın açıklamalarında 'Hep işimizi istiyoruz, KHK mağduriyetlerini giderin' dedik. OHAL'i kaldırmak, hukuksuz KHK'ların fiili sonuçları ortada durduğu sürece ülkede yeniden adaletin tesis edileceği anlamına gelmez? dedi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile işten atılan KESK'lilerin işe geri alınması talebiyle Maltepe Beşçeşmeler Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
 
"İşimizi geri istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "İşimizi geri istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Eyleme ESP'de destek verdi. 
 
Eylemde basın açıklamasını KESK adına SES İstanbul Anadolu Şube Eşbaşkanı Erdal Güzel okudu.
 
Türkiye ekonomisinin ve dış politikasının tek adama bağlanmasının istikrar ve barış getirmediğini söyleyen Güzel, "OHAL anlamına gelen yasa ve kararnameler yayınlanarak, halkı ve demokratik muhalefeti bastırarak, tehdit ve hamasetle ülke yönetilmek isteniyor" dedi.
 
ÇÜRÜME İKTİDAR ELİYLE YAPILIYOR
 
Hamasi nutuklarla demokratik kitle örgütlerinin ve basının hizaya çekilmesi ile suni bir istikrar havasının ve sahte güven duygusunun oluşturulmak istendiğini söyleyen Güzel, "Halkımız ise bu süreçte yoksullaşmakta, iş güvencesini kaybetmekte, iş cinayetlerinde ölmekte ya da yaralanmaktadır. Adaletsizlik Türkiye'de norm haline gelmiştir. Muhbirlik, riyakarlık ve yalancılık iktidar eliyle teşvik edilmektedir" diye konuştu.
 
Bugün itibari ile direnişlerinde 80. haftaya girdiklerini belirten Güzel, "Yaptığımız basın açıklamalarında 'Hep işimizi istiyoruz, KHK mağduriyetlerini giderin' dedik. OHAL'i kaldırmak, hukuksuz KHK'ların fiili sonuçları ortada durduğu sürece ülkede yeniden adaletin tesis edileceği anlamına gelmez" diye belirtti.
 
ANKARA KATLİAMININ SORUMLUSU İKTİDAR
 
"Çorlu tren kazası ve Yatağan Termik Santrallerindeki iş cinayetlerinin acısı daha tazedir. 10 Ekim katliamı davası adalete dair hiçbir hakiki sonuç üretmeden sona erdirilmiştir. Ankara'nın göbeğinde yaşanan bir saldırıda kamu görevlilerinin sorumluluğu olmadığına inanmamız isteniyor" diyen Güzel, siyasilerin ise hem ekonomik krizde hem de eğitim sistemindeki sorunlar karşısında sınırsız sorumsuzluğu olduğunu belirtti.
 
ORMAN YANGINLARI SİSTEMATİK DOĞA KATLİAMI
 
Dersim, Kazdağları, Sürmene, Antalya, Gabar ve Cudi'deki orman yangınlarına değinen Güzel, "Bu yangınların hiçbiri tesadüf değildir. Bu yangınlar farklı kimlikli halkların imhası ve doğanın kar alanı olarak istismar edilmek istenmesinin sonucudur" diyen Güzel, devletin yangınlar karşısındaki suskunluğunun işbirliği anlamına geldiğini ifade etti.
 
Demokratikleşme olmadan bu felaketlerin sonunun gelmeyeceğini söyleyen Güzel, "Kamu hizmetinin piyasalaşmasına, niteliksizleşmesine izin vermeyeceğiz. İşimizi geri alacağız" dedi.