17 Mayıs 2024 Cuma

KESK'li kadınlar İzmir'de, İstanbul Sözleşmesi için düzenlenecek mitinge çağırdı

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediklerinin altını çizen KESK'li kadınlar, 19 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek olan büyük kadın mitingine katılım çağrısı yaptı. 

KESK İzmir Kadın Meclisi, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla Alsancak'ta ki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Basın metnini okuyan Hülya Çağlar, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların yıllarca yürüttüğü mücadeleler sonucu elde ettiği bir kazanım olduğunu ve fesih kararını tanımadıklarının altını çizdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin iktidar ve iktidarla aynı ideolojiden beslenen gerici çevrelerce hedef alınmasının nedeninin sözleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alması olduğunu dile getiren Çağlar, "Irk, renk, dil, din, siyasi veya her tür görüş, cinsel yönelim, medeni hal, göçmenlik statüsü gibi nedenlerle hiçbir kesimin ayrımcılığa uğramamasını temin etmesidir. Kadınların bedel ödeyerek kazandıklarını, gece yarısı kararnameleriyle aldıklarını zannedenlere üstüne basa basa bir kez daha haykırıyoruz: Mevcut iktidar kadınların yaşamı üzerindeki en büyük tehdittir" dedi.

Yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve kadın dayanışması ile eşit ve özgür bir toplum için mücadele edeceklerini dile getiren Çağlar, şöyle devam etti: "Biz evlerde, sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çıkaran, haklarına sahip çıkma kararlılığında olan milyonlarız. Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının faili ve aklayanı olanların, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine; haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılarına karşı birlikteyiz ve çok güçlüyüz! İtirazımızı, isyanımızı, kararlılığımızı en güçlü haliyle hep birlikte ortaya koymak için, 19 Haziran'da İstanbul'da buluşuyoruz. Tüm kadınları, LGBTİ+'ları, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz büyük kadın mitingine çağırıyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz."