25 Nisan 2024 Perşembe

KESK'li kadınlar Gülistan Doku'yu sordu

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Dersim'de 42 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbetinin açığa çıkarılmasını istedi.

Dersim'de kendisinden 42 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun durumuna dikkat çekmek amacıyla KESK İstanbul Kadın Meclisi tarafından basın toplantısı düzenledi. 

Eğitim Sen 2 Nolu Şube binasında yapılan toplantıda konuşan Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi Kadın Sekreteri Gültan Ergün, kadına yönelik her türlü şiddetin, baskının, tahakkümün artarak devam ettiği günlerden geçildiğini söyledi. 

Devletin ve AKP'nin kadın politikalarında erkek egemen mekanizmaları kullanarak kadınları ailenin içine sıkıştırmaya çalıştığına dikkat çeken Ergün, mahkemenin kadınları katleden faillere ceza vermezken, katledilmemek için öz savunma hakkını kullanan kadınlara ise büyük ceza kararları verdiğini ifade etti. 

'GÜLİSTAN ESP BİNASINDA MANİPÜLASYON İÇİN ARANDI'
Kadına yönelik şiddet olaylarının sıradanlaştırılmaya çalışıldığını belirten Ergün, mobese kameraları ile çevrilmiş Dersim'de bir kadının 42 gündür bulunamayışının ve hala akıbetinin aydınlatılmayışının akıl alır şey olmadığını vurguladı. Gülistan Doku bulununcaya dek olayın asıl muhatabı olan iktidara seslenmeyi sürdüreceklerini belirten Ergün, "Mobese kameraları ile donatılmış Dersim'de 42 gündür kayıp ve şüpheli olarak görünen Zaynal Abarakov hakkında etkili bir soruşturma yürütülmediği ve bazı kamera görüntülerinin silindiği söylenmektedir. Polis Diyarbakır Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) binasında Gülistan Doku'yu arayarak olayı maniple etmeye çalışıyor. Gülistan Doku bulunana kadar olayın asıl muhatapları olan iktidara sesleniyoruz. Gülistan Doku nerede?" diye sordu.