20 Nisan 2024 Cumartesi

KESK'li kadınlar 25 Kasım'da 'savaşa hayır' demek için alanlarda olacak

Baskılara boyun eğmediklerini kaydeden KESK Ankara Şube Platformu; kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, militarizme, homofobiye, doğa ve yaşam alanlarının talanına karşı direnişlerde en önde yer aldıklarını kaydetti. KESK Ankara Şube Platformu, "Savaşa hayır barış hemen şimdi" demek için 25 Kasım'da alanlarda olacaklarını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Eğitim Sen 1 Nolu Şube'de basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz 25 Kasım'dan bugüne erkek şiddetinin devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, kadın katliamlarının iktidarın politikalarından bağımsız olmadığı belirtildi. Basın metnini Eğitim Sen 3 nolu Şubesi Dönem Sözcüsü Melek Aşır okudu.

AKP-MHP iktidarının politikalarının erkek devlet şiddetini her gün yeniden ürettiğini kaydeden Aşır, daha fazla yoksulluk, şiddet, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaşların son bulması, eşit ve özgürce bir arada yaşamı sağlayacak demokratik koşulların oluşması için "savaşa hayır barış hemen şimdi" şiarıyla 25 Kasım'da alanlarda olacaklarını söyledi.

Tüm bu saldırılara rağmen dayanışmanın gücüyle çoğalarak güçlenen, örgütlülüğe dönüşen ve iktidarları sarsan kadın mücadelesi inancının büyüdüğünü kaydeden Aşır, "İran'da 'Bizi zorla kendi cennetinize götüremezsiniz' diyerek sokakları isyan alanlarına çeviren, Rojava'da DAİŞ karanlığına direnen, Arjantin'de 'bir kişi daha eksilmeyeceğiz' diyerek adliye binasını ateşe verenleriz. Kürtaj yasaklarına karşı Polonya'da, ABD'de 'benim bedenim benim kararım' diyen milyonlarız. 'İstanbul Sözleşmesi bizimdir' diyerek Türkiye'nin tüm kentlerinde sokakları terk etmeyenleriz. 'İtaat et, rahat et!' diyenlere inat, isyan ediyoruz, örgütleniyoruz ve mücadele ediyoruz. Baskılara boyun eğmiyor, kadın katliamlarına, savaşlara, yoksulluğa, militarizme, homofobiye, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişlerde en önde yer alıyoruz."