16 Mayıs 2024 Perşembe

Keskin'den işçilere birlikte mücadele çağrısı

Çankaya Belediyesi'nden işten çıkarılan Yasin Keskin'in direnişi 31. gününde. Keskin, tüm işçi ve emekçilere birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Çankaya Belediyesi'nden 31 Ocak 2022 tarihinde haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılan Yasin Keskin'in eylemi 31. gününde. "İşimi geri istiyorum. İş, ekmek, adalet, Çankaya belediyesinden atılan katı atık işçisi Yasin Keskin" yazılı pankart ile belediye önünde açıklama yapan Keskin, "Üyesi olduğum DİSK Genel-iş 1 No'lu Şube yönetiminin işverenle işbirliği ve teslimiyetçi tutumu sonucu, bu kurumların  haksız ve hukuksuzluklarıdır. Bu uygulamaya karşı benimde burada söyleyeceklerim var. Evet bu nedenlerle buradayım ve işe geri alınıncaya kadar burada Hak arayacağım. Zaten asgari ücretlerle geçim sıkıntısı yaşıyorken birde işsizliğe mahkum edildim" dedi.

Keskin tüm işçi ve emekçileri birlikte mücadeleye çağırdı ve şöyle devam etti: "Yaşasın alın terinden ve emekten gücünü alan tüm işçi dostlarıma. Bizler her zaman sınıf bilincinde olan nerede bir haksızlık ve zulüm varsa hep karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Susturmaya çalışıyorlar, susmayacağız. İşinle seni korkutuyorlar, korkmayacağız. İşçiler, emekçiler birleşe birleşe kazanacağız."

Keskin, eylemini sloganlarla sona erdirdi.