26 Nisan 2024 Cuma

Keskesor LGBTİ+ Diyarbakır Oluşumu'ndan 20 Kasım açıklaması

Keskesor LGBTİ+ Diyarbakır Oluşumu, "20 Kasım'ın yıldönümünde translara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve katliamlara karşı sokaklarda olduğumuzu, sokakları terk etmediğimizi, varlık mücadelesi için her türlü saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.
Keskesor LGBTİ+ Diyarbakır Oluşumu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü vesilesiyle açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Nefret suçlarında katledilen translar, 1999'dan beri her sene 20 Kasım'da anılıyor. Ancak transları hedef alan nefret suçları da devam ediyor. 2018 yılı, önceki yıllar gibi yine transların taciz, tecavüz, şiddet ve cinayetler ile karşılaştığı bir yıl oldu" denildi.
 
Translara yönelik her türlü yok sayma, görmezden gelme ve hak ve özgürlüklerini kısıtlama ve yok etme politikalarının OHAL ile beraber arttığı ifade edilen açıklamada, "OHAL'in kaldırılmasının ardından artarak hâlâ devam ediyor" denildi.
 
Keskesor LGBTİ+ Diyarbakır Oluşumu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye'de hem yasal hem de uygulama düzeyinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı tüm ayrımcılıklar malesef devam ediyor. Translara yönelik tüm ayrımcılıklar derhal ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için başta anayasa olmak üzere tüm ilgili mevzuatta cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık yasağına yer verilmelidir.
 
"Biliyoruz ki trans cinayetleri politiktir! Transları ötekileştirme, damgalanma, ayrımcılık ve nefret kısır döngüsüne iten, hak ihlalleri karşısında susan her kişi ve kurum şiddetin ve cinayetlerin failidir! Bugün nefret cinayetlerine sessiz kalmak, transların sistematik biçimde katledilmesine onay vermektir.
 
"Artık tek bir trans arkadaşımızın aramızdan ayrılmasına sabrımız kalmamıştır. Bizler Keskesor LGBTİ+ Diyarbakır Oluşumu olarak 20 Kasım'ın yıldönümünde translara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve katliamlara karşı sokaklarda olduğumuzu, sokakları terk etmediğimizi, varlık mücadelesi için her türlü saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Her türlü nefret saldırılarına karşı amansız ve kesintisiz mücadele edeceğimiz bir kez daha belirtiyoruz.
 
"Bugüne dek nefret cinayetleri sonucunda aramızdan çekilip alınan bütün transları anıyoruz! İki yüzlü ahlak temsilcilerine son sözümüz; Vardık, varız, var olacağız!"