3 Mayıs 2024 Cuma

KESK: Zamlar geri alınsın, enerji dağıtım şirketleri kamulaştırılsın

KESK Ankara Şubeler Platformu, SGK Genel Müdürlüğü önünde elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamlara itiraz ederek faturalarını yaktı. Eylemde, siyasi iktidarın sermayeden yana politikalarının bedelini halka ödetmeye çalıştığına dikkat çekildi.

KESK Ankara Şubeler Platformu, SGK Genel Müdürlüğü önünde elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamlara itiraz etti. "Bu zamlarla yaşanmaz. Zamlar geri alınsın, ekonomik kayıplarımız karşılansın" pankartının açıldığı eylemde, elektrik ve doğalgaz faturaları yakıldı.

Platform adına basın açıklamasını Erdoğan Usta okudu. Usta, yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarının bugün ülke genelinde yakıldığını belirtti ve siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikalarının sonuçlarını hep birlikte yaşadıklarına dikkat çekti.

'İŞÇİ DİRENİŞLERİ MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYOR'
Açlık, işsizlik ve yoksulluğun derinleşerek devam ettiğini ifade eden Usta, işçi ve emekçilerin maaşlarının açlık sınırında olduğunu kaydetti. Usta, ülkenin dört bir yanında hayat pahalılığına halkın tepkisinin her gün daha da arttığını dile getirerek, "Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler mücadelemizi büyütüyor" dedi.

İşçi, emekçi ve yoksul halk açlık ve yoksullukla boğuşurken siyasi iktidarın servet ve şatafat içinde yaşadığına dikkat çeken Usta, halkın öfkesinin büyüdüğüne işaret etti. "Yoksulluk emekçilerin gözlerinin içindeki öfkedir" diyen Usta, yalan, dolan ve talandan bıktıklarını söyledi.

'ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETLERİ KAMULAŞTIRILSIN'
Usta, "Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta gelen yüksek zamlarla beraber ödediğimiz vergilerde katmerlenerek artıyor. Bir taraftan elektrik dağıtım şirketleri soyuyor, diğer taraftan devlet" diyerek, zamların geri çekilmesini ve enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istedi.

Enerjiden alınan verginin yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini kaydeden Usta, maaşlara da ek zam yapılması talebini dile getirdi. Usta, sözlerine şöyle devam etti: "Eşitlik, özgürlük, laiklik, adalet ve barış istiyoruz. Yaşadığımız yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarımızı yakarak talebimizi, öfkemizi bir kez daha haykırıyor, elektrik ve doğalgaz zamlarının geri çekilme talebimizi yeniliyoruz."