23 Nisan 2024 Salı

KESK: Yunan halkının yanındayız

Atina yakınlarındaki yangın ile ilgili açıklama yapan KESK, "Yunanistan emekçilerinin çağrısı olması durumunda bağlı sendikalarımızla birlikte Yunan halkının acılarını paylaşarak, her türlü destek ve dayanışma içinde, yaralarını sarmaya yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.
Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında başlayıp kısa sürede yayılan, şu ana kadar 80'den fazla kişinin yaşamını yitirmesine, yüzlercesinin yaralanmasına, büyük bir doğa tahribatına yol açan yangın nedeniyle açıklama yapan KESK, "Yunan halkının yanındayız" dedi.
 
Açıklamada şöyle denildi: "Ülkemizde de sık sık yaşanan yangınların yol açtığı tahribatı yakından bilenler olarak Yunan halkının acısını yüreğimizde hissediyoruz.
 
"Geçmişte benzer afetlerde/facialarda yardım ve dayanışmasıyla yanımızda olan Yunanistan emekçilerinin çağrısı olması durumunda bağlı sendikalarımızla birlikte Yunan halkının acılarını paylaşarak, her türlü destek ve dayanışma içinde, yaralarını sarmaya yardımcı olmaya çalışacağız.
 
"Yunan halkına ve emekçilerine üzüntülerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."