28 Mart 2024 Perşembe

KESK üyeleri: Mücadeleyi sürdüreceğiz

KESK Urfa Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin KHK'larla ihraç edilmesini 4. yılı dolasıyla yaptığı açıklamada ortam mücadele çağrısı yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu, 29 Ekim 2016'da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen kamu emekçilerine ilişkin açıklama yaptı.

SES Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan SES Eşbaşkanı Salih Karataş, emekçilere yönelik saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Mücadeyi sürdüreceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirten Karataş, şöyle devam etti: "Kamu emekçileri din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet gibi farklılıkları bir kenara bırakarak insanların sağlığı ve yaşaması içi gecesini gündüzüne katanların hukuksuz bir şekilde, kendilerini savunma hakkı tanınmadan kamu alanından ihraçlarını kabul etmeyeceğiz. Sözün bittiği değil, değerli olduğu yerden sesleniyoruz! Ölüme karşı yaşamın yanında durmaya söz verdik, bu sözümüzü tutacağız. Barış, özgürlük ve demokratik haklarımız için mücadelemize devam edeceğiz."