19 Mayıs 2024 Pazar

KESK üyeleri Maltepe'den seslendi: OHAL komisyonu lağvedilsin

Maltepe Beşçeşmeler Meydanı'nda basın açıklaması yapan KESK üyeleri, OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun kendini mahkemenin yerine koyarak karar vermesinin hukuksuz olduğu ifade edilerek, komisyonun lağvedilmesi gerektiği belirtildi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile ihraç edilen üyelerinin işlerine geri dönmesi talebiyle Maltepe Beşçeşmeler Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
 
"KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eyleme DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı da katıldı. Bu haftaki basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Mike okudu.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 135 bini aşkın kişinin fişleme, müdür/kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, sosyal çevre soruşturması, sendika üyeliği, banka hesabı vb. gibi normal koşullarda asla suç olmayan gerekçelerle kamudan ihraç edildiğini söyleyen Mike, hukukun temel ilkelerinin ayaklar altına alındığını vurguladı.
 
KHK'lar ile gerçekleştirilen ihraç işlemleriyle genel hukuk değerleri ve ulusal mevzuat ile tanınan hakların yok sayıldığını ifade eden Mike, "OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun hukuk sistemi içerisinde bir tarifi bulunmamaktadır. Komisyon Türkiye'nin hukuk sistemi içinde mevzuatça belirlenmiş bir yargı mercii değildir. Bu durum yasalara ve anayasaya, yargısal işleyişe açıkça aykırıdır" dedi.
 
OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun kendini mahkemenin yerine koyarak karar vermesinin hukuksuz olduğunu vurgulayan Mike, komisyonun derhal lağvedilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Eylem "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganıyla sona erdi.