28 Mart 2024 Perşembe

KESK: Siyonist İsrail'in katliamını lanetliyoruz

Siyonist İsrail askerlerinin saldırılarında 55 Filistinlinin katledilmesini kınayan açıklama yapan KESK, "Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır" dedi.
KESK, emperyalist ABD'nin Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistinlilere siyonist İsrail askerleri tarafından hedef alınması sonucu 55 Filistinlinin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yaparak, katliamı kınadı.
 
ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasının açık bir provakasyon olduğunu belirten KESK, "Emperyalist politikalarla Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD Filistin'de bugün onlarca Filistinlinin yaşamını yitirmesine, yüzlercesinin yaralanmasına yol açacak gelişmelerin de fitilini ateşlemiş oldu" dedi.
 
ABD ve İsrail'in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs'ü iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirdiğini vurgulayan KESK, "ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir" diye belirtti.
 
Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halkların karar vermesi gerektiğinin altını çizen KESK, "ABD provakasyonunu ve barışçıl gösterileri silah zoruyla bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkının meşru taleplerini destekliyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır" dedi.