21 Mayıs 2024 Salı

KESK: Madımak Oteli'ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor

Sivas katliamının 27. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan KESK Yürütme Kurulu, "27 yıl önce Madımak Oteli'ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor" diye belirtti.

KESK Yürütme Kurulu, Sivas katliamının 27. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı. KESK, "27 yıl önce Madımak Oteli'ne düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor" diye belirtti.

Açıklamada, "Bundan tam 27 yıl önce; günler öncesinden gazete yazılarıyla, hedef göstererek, provokasyonlarla katliamı hazırlayanlar aydınlarımızı, 'yaşasın şeriat' sloganları eşliğinde, yakarak katletmiştir. Ülkemizin aydınlık yüzü 33 canımızın bilime, aydınlığa, cumhuriyet fikrine, seküler yaşama düşman Ortaçağ zihniyetinin temsilcileri tarafından canice yakılarak aramızdan koparıldığı Sivas-Madımak katliamı ne ilk ne de son katliamdır" diye kaydedildi.

Sivas katliamından sonra 19 Aralık, Gazi, Roboski, Reyhanlı, Suruç başta olmak üzere pek çok katliam yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Milyonların eseri Gezi direnişinde gençlerimiz sokak ortasında katledilmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı 10 Ekim Ankara Gar katliamı ile yüreğimize 103 bıçak daha saplanmıştır. Yaşanan onca katliam gibi Sivas katliamının da gerçek sorumlularının açığa çıkarılıp hesap sorulması engellenmiştir" diye belirtildi.

Katliamı gerçekleştirenlerin siyasi iktidarlar tarafından korunduğu vurgulanan açıklamada, "Adresi, ikametgâhı belli olan firari sanıklar yıllarca bulun(a)mamış! Katillerin avukatları mevcut siyasal iktidar tarafından milletvekili yapılarak ödüllendirmiştir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağı evrensel hukuk ilkesi ve bu ilkeye uygun olarak Türk Ceza Kanunu'nda yer alan düzenleme yok sayılmıştır. Katliamın firari sanıkları zaman aşımından yararlandırılmıştır" denildi.

KESK açıklamasının devamında "Aydınlıktan, bilimden, laiklikten, seküler yaşamadan vazgeçmemizi, iktidarlarına biat eden kullara dönüşmemizi istiyorlar. Her geçen gün daha çekilmez hale gelen baskı, zor ve sömürü düzenine teslim olmamızı, insanlığa karşı işlenen katliamları unutmamızı bekliyorlar. KESK olarak, 27. yıl dönümü vesilesiyle, Sivas katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetleyip yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anarken diyoruz ki: Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Karanlığa teslim olmayacağız. Kutuplaştırma siyasetine karşı zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ısrarla ve inatla koruyacağız" diye belirtildi.