18 Nisan 2024 Perşembe

KESK Kılıçdaroğlu'na saldırıyı kınadı

KESK MYK, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı, saldırı ve azmettiricilerin yargılanarak cezalandırılmasını istedi.
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KES) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı. 
 
KESK, saldırının, yönlendirilmiş organize linç girişimi içinden geçildiği sürecin kırılganlığı, belirsizliği ve uzun süredir iktidarın ilk kez psikolojik üstünlüğü kaybetmesi gibi unsurlar gözetildiğinde bir dönemeci ifade ettiğini kaydetti. "Onlarca, yüzlerce benzer örnek bize şunu açıkça öğretmiştir ki, içinde bir şekilde iktidarın/devletin olmadığı ya da göz yummadığı bir linç girişimi daha başlamadan önlenebilmektedir. Ve yine biliyoruz ki, benzer hassas süreçlerde yaşanan linç girişimleri, saldırılar gelecek için hazırlanan kimi karanlık ve kanlı süreçlerin habercisi/fitili olabilmektedir. Umarız kaygılarımızda haklı çıkmayız ve hâkim olan demokrasi, barış olur!"
 
Milli Savunma Bakanı Hulise Akar'ın, cesaretlendirici ve konuşmanın, İçişleri Bakanı Soylu'nun hazırladığı provokatif zemin ve olay günü almadığı tedbirlerin, gerekse de Ankara Valiliği’nin yaşanan linç girişimini "protesto" ambalajıyla sunma pratiklerinin kaygılarını derinleştirdiğini vurgulayan KESK, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ise adeta başlatılan bir sürecin yönlendiricilerinden olduğunu, kaos ve gerginlik üzerinden bir oyunun sahnelenmek istendiğini düşündürttüğünü kaydetti. 
 
"AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra söylediği "demiri soğutmak gerek" sözünün bir manipülasyon olduğu, aksine korlaştırdıkları demiri kendilerine göre şekillendirmek istedikleri anlaşılmaktadır" diyen KESK, AKP'nin, seçimin ardından tabanlarına yönelik "moralinizi bozmayın, savrulmayın" çıkışlarının karşılık bulmaması üzerine yeniden gerilim ve kaosa sarıldığına işaret etti. 
 
İstanbul’da günlerce sürdürülen oyların sayıldığını, KHK ile ihraç edilen seçilmişlere mazbatalarının verilmediğini, oylarının dahi geçersiz sayılması, Ayşe öğretmenin tutuklanması, Soma katliamının sorumlusu Can Gürkan'ın bırakılması, tutsak annelerine yönelik saldırı gibi bir çok adaletsizliğin hatırlatıldığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin de bu zincirin bir halkası olduğu belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar belirtildi: "Karanlık girişimler ve kirli hesapların sonuçlarını acı bedeller ödeyerek yaşayanlar olarak; iktidarı anti-demokratik politikalardan ve heveslerden vazgeçmeye çağırıyoruz. Bunun ilk adımı olarak İçişleri Bakanı ve Ankara Valisinin istifası sağlanmalı ya da görevden alınmalıdır. Demokrasinin asgari kuralları da bunu gerektirir.
 
Halklarımız 31 Mart’ta siyasal tercihlerini yapmışlardır. Sonuçlar kabullenilmeli, kurumlar ve partiler faaliyetlerini hukuk kurallarına uygun olarak anayasal düzlemde sürdürmelidirler."
 
KESK, Kılıçdaroğlu’na ve yanındakilere geçmiş olsun dileklerini iletti, saldırıyı kınadı ve sorumlu ve azmettiricilerin yargılanmasını istedi.