28 Nisan 2024 Pazar

KESK Kadın Meclisi'nden tutuklama ve gözaltılara tepki

SES eski Eş Genel Başkanı Gönül Erden'in serbest bırakıldıktan sonra hakkında tutuklama kararı çıkarılması ve ihraç edilen eğitim emekçileri Selvi Polat ile Nursel Tanrıverdi'nin gözaltına alınmasına ilişkin KESK İstanbul Kadın Meclisi açıklama yaptı, "Gönül Erden. Selvi ve Nursel'i serbest bırakın" dedi.

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul'un katılımıyla  Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

KESK İstanbul Kadın Meclisi adına açıklamayı okuyan Nesrin Gülbahar, SES eski Eş Genel Başkanı Gönül Erden'in tutuklanmasına tepki gösterdi.

Gönül Erden'in 25 Mayıs 2021 günü 7 kişiyle birlikte gözaltına alınarak 8 gün gözaltında tutulduğunu hatırlatan Gülbahar, 1 Haziran günü savcılıktan tutuklamaya sevk edilen Erden'in mahkemeden serbest bırakıldığını belirtti.

Erden hakkındaki karara savcılığın itirazının ardından tutuklama kararı çıkarıldığını kaydeden Gülbahar, "Gönül Erden 21 Eylül 2021 günü Ankara'da ikamet ettiği evden gözaltına alınarak, usulen sorgusu yapılmış ve cezaevine konulmuştur. Çok sayıda Anayasa Mahkemesi, AİHM kararları ve uluslararası sözleşmeler demokratik eylem ve etkinliklerle sendikal mücadele kapsamındaki çalışmaların suç olmadığını söyler. Bu hukuksuz tutuklama derhal sonlandırılarak Gönül Erden'in serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bir başka hukuksuzluğun OHAL KHK'ları ile ihraç edilen eğitim emekçileri Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi'nin gözaltına alınması olduğunu hatırlatan Gülbahar, "4,5 yıldır adalet mücadelesi veren kızkardeşlerimizi serbest bırakın! İşini istemek, direnmek suç değil, haktır" dedi.

Hiçbir baskı, gözaltı ve tutuklamanın sendikal hak, özgürlükler ve demokrasi mücadelesi yürütmelerini engelleyemeyeceğini söyleyen Gülbahar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diye konuştu.