19 Nisan 2024 Cuma

KESK İstanbul Kadın Meclisi: Songül Tunçdemir serbest bırakılsın

Songül Tunçdemir'in serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması yapan KESK İstanbul Kadın Meclisi, davanın ve sürecin takipçisi olacaklarını ve baskı rejimine boyun eğmeyeceklerini belirtti.
KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim-Sen üyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi eski Başkanı Songül Tunçdemir'in tutuklanmasına ilişkin Eğitim-Sen İstanbul 5 Nolu Şube binasında basın açıklaması yaptı.
 
KESK İstanbul Kadın Meclisi adına Deniz Salmanlı basın açıklamasını okudu. AKP iktidarının kedinden farklı düşünen, yaşayan, yazana yaşam alanı tanımadığını ifade eden Salmanlı, iktidarın muhalif kesimleri baskı, tehdit ile korkutmaya çalıştığını söyledi. Songül Tunçdemir'in gözaltına alınıp tutuklanmasının buna örnek olduğunu vurgulayan Salmanlı, Tunçdemir'in OHAL kararnameleri ile işinden ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi bir öğretmen olduğunu söyledi.
 
AKP/Saray iktidarının tüm kurumlarıyla kadını eve, aileye hapseden bu toplumda Tunçdemir'in tek başına yaşam mücadelesi veren bir kadın olduğunun altını çizen Salmanlı, "Sendikasında, derneğinde yürüttüğü mücadele demokratik hak mücadelesidir" dedi.
 
Yasama, yüütme ve yargının tek elde toplandığı faşist rejimde toplumun gerici, ırkçı, kadın düşmanı,militarist politikalarla tek tipleştirip sindirilmesini kabul etmediklerini vurgulayan Salmanlı, "OHAL kararnamaleri ile hukuksuzca, çalışma hakkı, adil yargılama hakkı, savunma hakkı, seyahat hakkı elinden alınan kısaca sivil ölüme mahkum edilmeye çalışılarak mesleğinden olan şimdi de Alevi kimliği ile yürüttüğü mücadele suçmuş gibi gösterilerek tutuklanan Songül Tunçdemir derhal serbest bırakılmalıdır" diye kaydetti.
 
Salmanlı, KESK İstanbul Kadın Meclisi olarak davanın ve sürecin takipçisi olacaklarını ve baskı rejimine boyun eğmeyeceklerini belirtti.