7 Mayıs 2024 Salı

KESK İstanbul Kadın Komisyonu'ndan Flormar'ı boykot çağrısı

KESK İstanbul Kadın Meclisi sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçilerine destek eylemi yaptı. Kadınlar, işçiler işlerine geri alınana kadar Flormar'ı boykot etmeye çağırdı.
KESK İstanbul Kadın Meclisi, kozmetik firması Flormar'ın Gebze'deki fabrikasında işten çıkarılan çoğu kadın 120 işçi ile dayanışmak için Flormar'ın yüzde 51'inin sahibi olan Yves Rocher'in Şişli'deki mağazasının önünde eylem yaptı.
 
"Hiçbir fondoten kadın düşmanlığını kapatamaz" pankartının açıldığı eylemde konuşan KESK İstanbul Kadın Komisyonu'ndan Ayşe Panuş, "Gebze'de Flormar yaklaşık 120 işçi sendikalı olduğu için işten atıldı. Örgütlenmek suç değildir, örgütlenmek bizim ana hakkımızdır" dedi.
 
Panuş, "Yves Rocher, Flormar'ın en büyük patronlarından biri. Bu nedenle buradayız. Sendikalı olmak, haklarımıza sahip çıkmak suç değildir. Bir an önce bu uygulama sona erdirilmeli ve tüm işçiler haklarıyla beraber işlerine geri dönmeli" diye konuştu.
 
KESK Haber Sen 5 No'lu Şube Kadın Sekreteri Deniz Salmanlı, Flormar'daki işçi kadınların mesajlarını okudu. 
 
BOYKOT ÇAĞRISI
 
Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ayfer Koçak ise "Bugün itibariyle emekçisine, işçisine sahip çıkmayan, haklarını vermeyen bir firmanın ürettiği hiçbir şeyi almak niyetinde olmayan bir tüketiciyim. Flormar işçileri geri alınmalıdır. Flormar işçileri geri alınmadığı müddetçe ben Flormar ve Yves Rocher'a ait hiçbir ürünü almayacağım. Boykot en önemli en etkili yöntemdir. Flormar ve Yves Rocher ile bağlantı hiçbir ürünü almayacağız ve almayın diyoruz" dedi.