23 Nisan 2024 Salı

KESK: İhraç edilen üyelerinin yerine yandaşlar yerleştiriliyor

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen üyeleri için açıklama yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu, inceleme süresinin kasıtlı olarak uzatıldığına ve bu kadrolara yandaşların yerleştirildiğine dikkat çekti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen üyelerinin işe iadesi talebiyle Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yaptı.

Eylemde konuşan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Abuzer Aslan, 15 Temmuz'dan sonra yayınlanan 36 KHK ile toplamda 160 bin gözaltı, 70 binden fazla tutuklama ve devlet kurumlarından 136 bin 49 ihraç gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Son 3 yılda KESK üyesi 4 bin 283 üyelerinin KHK eliyle, 487'sinin ise Yüksek Disiplin Kurulları kararlarıyla ihraç edildiği bilgisi veren Aslan, sadece 439 arkadaşlarının göreve iade edildiğini söyledi. Bin 106 KHK mağdurunun başvurusunun reddedildiğini, halen 2 bin 744 üyenin başvurularının ele alınmasını beklediğini kaydeden Aslan, "İktidar bir hakkı bir gecede gasp ettiğinde gayet hızlı davranırken yapılan itirazlara yanıt vermede ise oldukça ağırdan almakta, yıllara yaymaktadır. Nitekim Cumhurbaşkanlığının 2019/443 sayılı kararı ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresi bir yıl daha uzatılmıştır. İktidar zaman kazanarak bir yandan da ihraçlarla boşalttığı yerlere kendi kadrolarını yerleştirmek istemektedir" dedi.

Emeğin hakkını ve halk iradesini savundukları için ihraç edildiklerinin altını çizen Aslan, "KESK her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese güvenceli iş güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin biricik mücadele örgütüdür. İhraç edilen arkadaşlarımız tekrar görevlerine dönünceye kadar iş, ekmek ve onur mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Umutsuz değiliz, umudu, dayanışmayı, direnişi, mücadeleyi büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.