19 Mayıs 2024 Pazar

KESK Eşbaşkanlığına Yeşil ve Bozgeyik seçildi

KESK, 24-25 Haziran günlerinde gerçekleştirdiği 10. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen yönetim kurulu görev dağılımını gerçekleştirdi. KESK'in eşbaşkanlığına Şükran Kablan Yeşil ve Mehmet Bozgeyik seçildi.

24-25 Haziran günlerinde gerçekleştirdiği 10. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren KESK, yönetim kurulunu belirledi.

KESK yaptığı açıklamada, "Emeğe, temel hak ve özgürlüklere yönelik saldırıların yoğunlaştığı, iktidarın yönetememe halinin krize dönüştüğü, halkın alın teriyle oluşan kamu kaynaklarına yönelik adeta bir talanın yaşandığı bir dönemde 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde, Konfederasyonumuz 10. Olağan Genel Kurulu pandemi koşullarına rağmen delegelerin yoğun katılımıyla büyük bir coşku, moral içerisinde gerçekleştirilmiştir" dedi.

Açıklamada, "10. Genel Kurulumuzda yeni dönemde fiili ve meşru mücadelenin yükseltilmesi, grev hakkımızın güvenceye alındığı gerçek ve özgür bir toplu sözleşme düzeninin oluşturulması için işyerlerinden başlayan bir örgütlenme ve mücadele programının hayata geçirilmesi, tek adam rejimine karşı birlikte ve ortak mücadele platformlarının oluşturulmasında ve pratik adımlarında aktif bir tutum sergilenmesi hususlarında kararlılık vurgulanmış, bütünsellik içerisinde bir irade açığa çıkmıştır" diye kaydetti.

KESK 10. Olağan Genel Kurulda seçilen Yürütme Kurulu üyeleri görev dağılımını gerçekleştirdi. Buna göre; KESK Eşbaşkanları Şükran Kablan Yeşil ve Mehmet Bozgeyik, Genel Sekreter Şenol Köksal, Mali Sekreter, Gönül Kural Şimşek, Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri Varol Öztorun, Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri ise Zeynep Korkmaz oldu.