19 Mayıs 2024 Pazar

KESK Eşbaşkanı Gezen: KHK zulmüne karşı yola çıktık

Üyelerine yönelik baskı, ihraç ve sürgünlere karşı İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan KESK üyelerinin ikinci durağı Kadımöy oldu. Burada konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, ortak mücadele çağrısında bulundu.

KESK, "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüşün ikinci durağı Kadıköy oldu. İskele Meydanı'nda bir araya gelen KESK üyeleri, "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "KHK'lar gidecek biz geleceğiz" sloganları attı.

Burada konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, 5 yıldır yaşanan KHK zulmüne karşı hakları için yola çıktıklarını belirterek, "Çıkardıkları KHK'lar ile binlerce kamu emekçisini sorgusuz sualsiz hiçbir suçlama olmaksızın bir gece attıkları imzalarla işlerinden ettiler. Sadece işlerinden etmekle kalmadılar, eğitim, seyahat, çalışma hakkını gasp ettiler. KHK'larla işten atılmak fişlenmek anlamına geldi. Bir fişleme ile insanların bir daha hiçbir yerde çalışmaması için bu iktidar özelikle uğraştı" dedi.

KHK'lerin sadece ihraçlarla sınırlı kalmadığını, birçok temel hak ve özgürlüğün de düzenlediğine dikkat çeken Gezen, "Tek adama giden yolun taşlarını KHK'lar ile düzenlediler. Dolayısıyla bugün bizim verdiğimiz mücadele KHK'lar ile halkın iradesinin gasp edilmesine karşıdır. Meclisin yok sayılmasına karşıdır. Bizler insanca yaşanacak bir ücret için yürüyoruz. KHK'lar gitsin diye bu ülke özgür, demokratik, barış içinde bir cumhuriyet olsun diye yürüyoruz. Tüm halkımızı bizlerle birlikte omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KESK üyeleri Gebze'ye doğru yola çıktı. Bugün Gebze'de yapılacak açıklamanın ardından yürüyüş yarın Yalova, Bursa ve Eskişehir'de yapılacak açıklamalarla devam edecek.