17 Mayıs 2024 Cuma

KESK: Arkadaşlarımız işe dönene kadar mücadele edeceğiz

KESK Mersin ve Amed Şubeler Platformu, ihraçlara gerekçe yapılan 375 sayılı KHK'ye eklenen geçici 35'inci maddenin lağvedilmesini istedi. Kamu emekçileri, ihraç edilen arkadaşları işe iade edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, ihraçlara gerekçe olarak gösterilen 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) eklenen geçici 35'inci maddeye ilişkin Hazal Park'ta açıklama yaptı. Platform üyelerinin katıldığı açıklamada, "KHK'lar gidecek bir kalacağız" yazılı pankart açılırken, emekçiler sık sık, "Bijî berxwedana kedkaran" sloganını attı.

'TUTUKLANAN KADINLAR SERBEST BIRAKILSIN'
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt yaptığı açıklamada, iktidarın kamu emekçilerini biat etmeye zorladığını söyledi. Diyarbakır'da 25 kadının gözaltına alınarak 11'inin tutuklandığını hatırlatan Bozkurt, tutuklanan kadınların serbest bırakılmasını istedi.

'EMEKÇİLER ÖLÜME TERK EDİLDİ'
İktidarın ihraç saldırılarının yanı sıra sürgün, mobbing, mülakat adı altındaki sınavlarla elenme gibi yöntemlere başvurduğunu kaydeden Bozkurt, OHAL ile birlikte on binlerce kamu emekçisinin KHK'lerle ihraç edilerek ölüme terk edildiğini söyledi.

'ARKADAŞLARIMIZ İŞE DÖNENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
KESK'e yönelik baskı ve sindirme politikalarının planlı bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Bozkurt, hukuka aykırı olan 35'inci maddenin lağvedilene dek ve ihraç edilen arkadaşları işe geri dönünceye dek mücadele edeceklerini belirtti.

'BASKILARA SON VERİLMELİ'
KESK Mersin Şubeler Platform üyeleri de Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yaptı. "Haksız ve hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin" ve "Reddinizi reddediyoruz! KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı açıklamaya, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY DER), Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Murat Doğan, ihraç kararlarının hukuksuz olduğunu vurguladı. İktidara örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son verme çağrısı yapan Doğan, ceza ve soruşturmaların durdurulmasını gerektiğini söyledi.

Doğan, "Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

Eylemde sık sık "KHK'ler gidecek biz kazanacağız" ve "İşimize geri döneceğiz" sloganları atıldı.