2 Mayıs 2024 Perşembe

KESK Antalya Şubeler Platformu'ndan 27 Ağustos grevine çağrı

Hükümet ve Memur-Sen'in kamu emekçilerine reva gördüğü sefalet zammına tepki gösteren KESK Antalya Şubeler Platformu, kamu emekçilerini 27 Ağustos'taki iş bırakma eylemine katılmaya çağırdı.

KESK Antalya Şubeler Platformu, hükümet ve Memur-Sen'in kamu emekçilerine reva gördüğü sefalet zammına karşı eylem yaptı.

Antalya Defterdarlığı önünde yapılan eylemde, "20 milyonluk kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan sözleşmeyi kabul etmiyoruz" pankartı açıldı. HDP Antalya Milletvekilli Kemal Bülbül'ün de destek verdiği eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler sonucunda imzalanan toplusözleşme mutabakatını "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek" olarak nitelendirdi.

Sönmez, "Hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmekle görevli olduğumuz 5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisinin sesi olmayı sürdüreceğiz. Bu görev sorumluluğun bir adımı olarak tüm kamu emekçilerini, kendilerine dayatılan sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatına karşı tepkilerini göstermek üzere üretimden gelen gücümüzü kullanmaya, 27 Ağustos 2021 Cuma günü bir günlük hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırıyoruz" dedi.