4 Mayıs 2024 Cumartesi

KESK Adana Şubeler Platformu'ndan eylem

KESK Adana Şubeler Platformu, KHK'lerle işten çıkarılan KESK üyelerinin derhal işe iadesini istedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılan KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Heykelli Park'ta açıklama yaptı. Açıklamaya Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış ile yöneticileri, Emek Partisi (EMEP) ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada basın metnini KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya okudu.

Birçok üyelerinin kamudaki görevlerinden ihraç edildiğini ve bu ihraçlara ilişkin hiçbir gerekçe gösterilmediğini ifade eden Kaya, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine vurgu yaptı. Kaya, KESK'e bağlı sendikalardan toplam 4 bin 781 kişinin ihraç edildiğini, KESK'li ihraçlarından bin 97'sinin görevlerine iade edildiğini, 583'ünün göreve iadesi ise ret edildiğini, geriye kalanlarının OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunda beklediği bilgisini paylaştı. Kaya, "Adana'da ise ihraç edilen 62 arkadaşımızdan, 30'u görevine iade edilmiş, 15'inin göreve iade talebi ret edilmiş ve 17 kişiye ait dosya ise Komisyonunda beklemektedir" dedi.

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun lağvedilmesini de isteyen Kaya, "Bu suça iktidar, OHAL Komisyonu üyeleri ve iktidarın ihtiyacına uygun raporlar hazırlayan yerel kamu idarecileri ortaktır. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.