21 Mayıs 2024 Salı

Kerestecioğlu, öğrencilerine istismarda bulunan öğretmeni Meclis'e taşıdı

HDP Milletvekili Kerestecioğlu, Dicle'de bir köy okulunda öğrencilerine yönelik cinsel istismarda bulunan Diyadin B.'nin savcılık tarafından korunmasına ilişkin  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a soru önergesi verdi. 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bir köy okulunda sekiz yıldır öğretmenlik  yapan Diyadin B., 7 kız öğrenciye yönelik cinsel istismarda bulundu. Şikayetlere rağmen  öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 

4 Ekim 2021'de Diyadin B.'nin eski öğrencileri de istismara uğradıklarını beyan etti. Olay günü 9 yaşındaki dört kız öğrenci ifade vermek için Dicle Jandarma Karakolu'na daha sonra da Diyarbakır'da bulunan Çocuk İzleme Merkezi'ne (ÇİM) götürülmüş, burada pedagog eşliğinde ifadesi alınmak istenen çocuklar pedagogun erkek olması nedeniyle çekinip ifade veremedi. Daha sonra çocuklar yaşadıklarını ailelerine anlatmış ve aileler bunun üzerine öğretmen hakkında yeniden şikayetçi oldular.

Jandarma da ailelerin ve çocukların ifadelerini aldıktan sonra savcılığa başvuru yapmaları gerektiğini söylemiş fakat aliler savcılığa gitse de savcılık aileleri dinleyip gerekli işlemleri titizliklikle yapmak yerine sadece "bir ara gelip çocukları toplar, ifadelerini alırız" dedi. Ayrıca Diyadin B.'nin olayın ardından ortaya çıkmaması için çocukları tehdit ettiği de istismara uğrayan çocuklar tarafından da dile getirildi.

Halkların Demokratik Partisi Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bir köy okulunda yaşanan çocuk istismarları hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi iletmiştir. Kerestecioğlu, şu soruları yöneltti:
"Sonuç itibari ile istismara uğrayan kaç  çocuk, Çocuk İzleme Merkezine yönlendirilmiştir?
İfade anındaki kadın pedagog eksikliği bilginiz dahilinde midir? Eğer bilginiz dahilinde ise bu eksiklik ne kadar süre sonra giderilmiştir?
İstismara uğrayan çocuklar hakkında hangi koruyucu tedbirler alınmıştır?"