9 Mayıs 2024 Perşembe

Kerestecioğlu: İki sağ ittifak ve HDP yarışacak

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu, 24 Haziran'ın bir değişimin tarihi olacağını belirtti, "Erdoğan yenilmez değil" dedi. Kerestecioğlu ittifaklar ile ilgili olarak da "İki sağ ittifak ve HDP yarışacak" dedi. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
1 Mayıs alanlardaki kitleselliğe ve coşkuya dikkat çeken Kerestecioğlu, "Herkes kendi mücadelesiyle alandaydı" dedi.
 
Hükümetin Taksim yasağını protesto eden Kerestecioğlu, "Umarız bir gün korkusuz iktidarlar da göreceğiz. Taksim tüm demokratik gösterilerin yapıldığı alan olacak" diye konuştu.
 
Hükümetin "emeklilere zam, öğrencilere af" gibi söylemlerinin seçim yatırımı olduğunun altını çizen Kerestecioğlu, "Bu vaatler, bu paketler gidişin göstergesi! Yuvarlana yuvarlana aşağı doğru gidiyorlar" dedi.
 
HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, halkların hep birlikte kardeşlik içinde yaşayabileceğinin altını çizdi ve ekledi: "Türkiye’de bütün kesimlere sesleniyorum, HDP’ye, AKP’ye, MHP’ye, CHP’ye oy vermiş tüm yurttaşlara, AKP’deki mutsuz dindar, demokrasiden yana insanlara sesleniyorum. Biz hep birlikte kardeşlik içinde yaşayabiliriz. Aklımız var, yüreğimiz var bunu becerebiliriz."
 
'GÜL'E HELİKOPTERLE MUHTIRA GÖNDERDİLER'
 
İktidarın ekonomik kriz yüzünden ülkeyi bir yıl daha yönetemeyeceğini bildiğinden erken seçim kararı aldığına dikkat çeken Kerestecioğlu, "Çok zordalar, çok sıkıntıdalar. Bu nedenle, bugün bir ülkenin eski Cumhurbaşkanı’nın Sayın Abdullah Gül’ün, muhtemel bir adayın konutuna helikopterle Genelkurmay Başkanı indiriyorlar. Buna karşı bir açıklama gelmedi kimseden. Askeri vesayetle mücadele edeceğim diye iktidara gelenler, bugün kendi tarafında diye Genelkurmay Başkanını adayları ikna etmesi için gönderiyor. 27 Nisan e-muhtırasını eleştirenler, e- muhtıradan hallice bir muhtırayı helikopterle gönderiyorlar" diye konuştu.
 
Cezaevinde yaşamını yitiren Halime Gülsu'yu hatırlatan Kerestecioğlu şunları söyledi: "'Başörtülü bacılarım' yalanlarını söylerken başörtülü genç bir kadın cezaevinde yaşamını kaybetti. Öyle bir ikiyüzlülük içindeler ki başörtülü dostlarımızı, arkadaşlarımızı düşündüklerini söyleyip gencecik başörtülü bir kadının, gencecik bir İngilizce öğretmeninin cezaevinde ölümüne neden oldular. Halime Gülsu, Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Sistemik bir hastalığı olan Halime Gülsu’nun ilaçları ısrarlarına ve ailesinin çabalarına rağmen verilmedi ve Halime yaşamını yitirdi."
 
'ERDOĞAN YENİLMEZ DEĞİL'
 
24 Haziran'ın Türkiye'de bir değişimin tarihi olacağının altını çizen Kerestecioğlu, "Erdoğan yenilmez değil. Sadece bu algı yaratılmaya çalışılıyor. Sanki yenilmez gibi. Ama değil. Şimdi özgürlük zamanı, şimdi HDP zamanı. Herkesin bir araya gelme zamanı" dedi.
 
Kerestecioğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
 
"Muhalefet partilerinin ittifak kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Şimdi iki sağ ittifak ve HDP yarışacak. Onlar oraya HDP buraya" dedi.
 
Kerestecioğlu, "HDP'nin baraj sorunu olacak mı?" şeklindeki soruya "Asla böyle bir şey olmayacak. Aksine Türkiye’de sol olan tek parti HDP, bütün sol oylar HDP’ye gelecek. Baraj sorununu bir kenara bırakın, biz iki barajı atlayacağız" yanıtını verdi.
 
"Abdüllatif Şener ikinci tura kalırsa, desteğiniz olur mu?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Bunu o zaman değerlendireceğiz. Biz ikinci tura kendi adayımızla çıkmayı hedefleyeceğiz. Cuma günü de adayımızı açıklayacağız."
 
HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu, bir soru üzerine Demirtaş'ın adaylığı konusunda hiçbir hukuki sorunun olmadığını belirtti.