5 Mayıs 2024 Pazar

Kent dışından gelen askerler Kars'ta oy kullanırken suçüstü yakalandı

Kars'ta kent dışından getirilen askerler toplu olarak oy kullanırken, DEM Parti milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit tarafından suçüstü yakaladı. Askerler Koçyiğit'in "Nereden geldiniz?" sorusuna, "İl dışından geldik" yanıtını verdi.

Binlerce sayıda taşıma seçmenin getirildiği kentlerden biri olan Kars'ta, otobüslerle Cumhuriyet ve Atatürk Ortaokulu'na getirilen askerler toplu olarak oy kullandı.

Askerleri suçüstü yakalayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, oy kullanmak için sırada bekleyen askerlerden birine "Nereden geldiniz?" diye sordu. Asker Koçyiğit'e "İl dışından geldik" şeklinde yanıt verdi.

'KENT HALKININ İRADESİ GASP EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Kent dışında topluca getirilen askerlere oy kullandırılmasına tepki gösteren Koçyiğit, "Dışardan getirilen askerler var her yerde. Getirilen bu taşımalı seçmenlerle Kars halkının iradesi ipotek altına alınacak. Kars halkının kendi iradesi ile seçeceği 5 yıllık yönetime el konulmaya çalışılıyor. Buradan tüm Kars halkına çağrımızdır; kaçak ve sahte seçmenlerle sizin iradenizi gasp etmeye çalışanlara karşı elinizi vicdanınıza koyun, iradenizi ve kentinizi savunun. Burası ile hiçbir şekilde bağı olmayan, bu kente bir daha uğramayacak insanların bu kentin kaderini belirlemesine izin vermeyin. Sabah akşam alınlarını secdeye koyanlar bugün Kars halkının gözünün içine baka baka hırsızlık yapıyor. Biz bu hırsızlara karşı mücadele ettik, etmeye de davam edeceğiz. AKP'ye eğer ki bir isim bulacaksak 'hırsızlar partisi' diyebiliriz. Bütün Kars halkının vicdanına, sağduyusuna, inanıyorum" dedi.