26 Nisan 2024 Cuma

Kendisini istimar eden erkeği gören çocuk mahkemede ağladı

Antalya'da 8 yaşındaki bir çocuğa istismar eden Tacettin Y.'nin ilk duruşması görüldü. Duruşmada Tacettin Y.'yi görünce ağlayan istismara maruz kalan çocuk, "Sanık beni kucağına aldı. Baraja doğru sallayarak, 'Annene babana söylersen seni öldürürüm' dedi" ifadelerini kullandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kampa götürdüğü 8 yaşındaki küçük kıza cinsel istismarda bulunan Tacettin Y.'nin yargılanmasına başlandı.
 
Manavgat'ın Sorgun Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Tacettin Y., aynı binadaki komşusunun 8 yaşındaki kızını ailesinden izin alarak geçen temmuz ayında kampa götürdü.
 
Tacettin Y., geceleri kaldıkları çadırda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu ve ailesine söylememesi için de tehdit etti. Çocuğun durumu ailesine anlatması üzerine gözaltına alınan Tacettin Y., sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
 
Hakkında "çocuğun istismarı" suçundan dava açılan Tacettin Y.'nin yargılanmasına Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
 
Duruşmaya Tacettin Y., istismara maruz kalan çocuk, annesi ve taraf avukatları katıldı. Tacettin Y. salona alındığı sırada ağlamaya başlayan küçük kız, avukat Yalçın Kırma ve annesi tarafından sakinleştirildi.
 
Kimlik tespiti yapılırken Avukat Yalçın Kırma, kız çocuğunun Tacettin Y. ile aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olduğunu, çocuğun menfaati gereğince Tacettin Y.'nin ifadesi sırasında çocuğun salon dışında bekletilmesini talep etti. Mahkeme başkanı talebi kabul etti.
 
AİLE YANLIŞ ANLAMIŞ
 
Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Tacettin Y., böyle bir suç işlemediğini iddia etti.
 
Çocuk ile kampta balık tutmaya gittiklerini, çocuğun dikenlerin üstünden atladığını ve dikenlerin elbisesine yapıştığını söyleyen Tacettin Y., "Ben ayağındaki dikenleri aldım. Çocuk oradan dönüşte durumu ailesine anlatmış" dedi. Ailenin istismarı yanlış anladığını iddia eden Tacettin Y., istismardan bir ay sonra şikayetçi olunması ile kendini savunmaya çalıştı.
 
SİSTEMATİK İSTİSMAR
 
Psikolog eşliğinde ifade veren çocuk, Tacettin Y'nin hem ailesiyle oturduğu evde hem kendi evinde vücudunun çeşitli yerlerine dokunduğunu söyledi.
 
Kamptan sonra Tacettin Y.'nin kendisini baraja götürdüğünü söyleyen çocuk, "Beni kucağına alıp baraja doğru sallayarak, 'Annene babana söylersen seni öldürürüm' dedi. Korkumdan anlatamadım" dedi.
 
İSTİSMARI OYUN DİYE ANLATMIŞ
 
Kızının olayı kendisine birkaç gün sonra anlattığını belirten anne şunları söyledi:
 
"Bir gün kızım 'Anne sana bir şey söyleyeceğim ama babama söylemeyeceksin. Bana kızmayacaksın, beni dövmeyeceksin' dedi. Sanığın kendisine yaptıklarını anlattı. Sanık kızıma 'Biz seninle oyun oynuyoruz' demiş. Bu sırada eşim sanıkla balığa gideceklerdi. Eşimi göndermedim. O da kızının anlattıklarını dinledi. Eşim bu olay nedeniyle beni suçladı ve evden ayrıldı."
 
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Manavgat Devlet Hastanesi'nden istismara maruz kalan çocuğun gördüğü tedaviye ilişkin raporların istenmesine, çocuğun görüşlerine itibar edilip edilemeyeceği konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına ve Tacettin Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 
9 YAŞINDAKİ ÇOCUK DA KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ
 
İzmir'de ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y. K.'da kendisine cinsel istismarda bulunan 56 yaşındaki T.Ç.'yi mahkemede görmekten korktuğu için kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.