17 Mayıs 2024 Cuma

Kendini yakmaya çalışan işsiz: Başka çarem kalmadı

Antalya'da uzun süredir işsiz olan 61 yaşındaki Halil K, "başka çarem kalmadı" diyerek kendini yakmaya çalıştı.
İşsizlik ve geçim derdi nedeniyle emekçiler çaresizlik içinde, tepkilerini kendilerini yakmaya çalışarak gösteriyor.
 
Ankara, Balıkesir ve Sivas'ın ardından bu kez Antalya'da bir süredir işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen 61 yaşındaki Halil K, üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi.
 
DHA'nın haberine göre; Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Gebizli Mahallesi'nde yaşayan 61 yaşındaki Halil K, sabah saatlerinde elinde benzin bidonuyla boş bir araziye gitti.   
 
Bir süredir işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen Halil K, 155 Polis İmdat hattını aradı ve intihar edeceği ihbarını yaptı.
 
Halil K, olay yerine gelen polislere "Beklemeyin, başkanı istiyorum" derken, polisin yardım çağrılarına da olumsuz yanıt verdi. Daha sonra üzerine benzin döküp çakmağı kıyafetine yaklaştıran Halil K, polisin yaklaşmamasını istedi.
 
BAŞKA ÇAREM KALMADI
 
Halil K, polisin birkaç noktadan kendine yaklaştığını görünce kaçmaya başladı. Bir süre sonra yakalanan Halil K, polisin "Değer mi kendini yakmaya" sorusuna "Özür dilerim sizi de meşgul ettim ama başka çarem kalmadı" yanıtını verdi.
 
İLK DEĞİL
 
Daha önce de Ankara'da Meclis önünde, Balıkesir'de ve Sivas'ta 3 kişi geçim sıkıntısı nedeniyle kendini yakmaya çalışmış, İzmir'de ise bir işsiz İŞKUR önünde soyunmuştu.