7 Mayıs 2024 Salı

Kendi iradeleriyle ev hapislerini sonlandırdılar: Newroz pîroz be

Kendi iradeleriyle ev hapislerini sonlandıran Pınar Türk ve Ulaş Bedir Çelik, Newroz ateşini yakmak için Yenikapı Meydanı'na gitti. 

Ev hapsinde tutulan Pınar Türk ve Ulaş Bedir Çelik, kendi iradeleriyle ev hapislerini sonlandırarak Newroz ateşini yakmak için Yenikapı Meydanı'na gittiklerini duyurdu. 

'KADINLARI EVE HAPSEDEMEYECEKSİNİZ'
HDP İstanbul İl Yöneticisi Pınar Türk, 4 Şubat'ta Kadıköy'de Birleşik Mücadele Güçleri'nin düzenlediği eylemde işkenceyle gözaltına alınmış ve ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı. Kendi iradesiyle ev hapsini sonlandırdığını duyuran Türk, "Partimize kapatma davalarının açıldığı, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedildiği bugünler de biz kadınlar evlere hapsedilmeyeceğimizi söylüyoruz. Meydanlarda, sokaklarda, haklarımız için mücadeleye devam ediyoruz. Ben de Newroz'a gidiyorum ve tüm halklarımız Newroz'u kutlamaya çağırıyorum. Newroz piroz be" dedi. 

'NEWROZ RUHUYLA MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'
Boğaziçi direnişine katıldığı gerekçesiyle ev hapsinde tutulan Ulaş Bedir Çelik de, şu ifadeleri kullandı: "Boğaziçi direnişine katıldığım gerekçesiyle ev hapsinde tutulmaktaydım. Bugün ev hapsini kendi irademle sonlandırıyor, Yenikapı Newroz alanına geçiyorum. Newroz ruhuyla mücadeleyi büyütelim.