2 Mayıs 2024 Perşembe

Kemal Korkut katledildiği yerde anıldı

2017 yılında Diyarbakır Newrozu'na katılmak için Malatya'dan gelen ve polis kurşunuyla katledilen Kemal Korkut'un vurulduğu yere karanfil bırakıldı.

Diyarbakır Newrozu'na katılmak üzere Malatya'dan gelen ve Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulu arama noktasında polis tarafından katledilen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Korkut'un vurulduğu yere karanfil bırakıldı. Anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, katillerinin bir an önce yargı önünde hesap vermeleri ve gereken cezayı almaları gerektiğini vurguladı. Uyanık, dünyada yayılmaya devam eden koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Newroz mitinglerine de dikkat çekerek, "Tüm halkımızın Newroz'unu kutluyorum. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli ve değerli. Önümüzdeki yıl daha büyük bir coşkuyla alanları dolduracağız ve bu uğurda yaşamını yitiren tüm arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ise ölümlerin olmadığı bir dünya umuduyla Newroz'u kutladığını dile getirerek, "Kemal, gencecikti ve o gün bu alana halay çekmeye, Newroz'u kutlamaya gelmişti. Ne yazık ki gözünü kan bürümüş bu sistem Kemal'i katlettiler. Biz Kemal'in katillerinin yargılandığı güne kadar takipçisi olacağız" diye belirtti.

Anma etkinliği Kemal'in vurulduğu yere bırakılan karanfillerin ardından sona erdi.