25 Nisan 2024 Perşembe

KCK: Lübnan halkının acısını yürekten paylaşıyoruz

4 Ağustos'ta gerçekleşen patlama nedeniyle Lübnan halkına başsağlığı dileyen KCK, "Lübnan halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Acıları bizim de acılarımızdır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Lübnan'da 4 Ağustos günü gerçekleşen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KCK, "4 Ağustos tarihinde Lübnan-Beyrut limanındaki patlama büyük insan kaybına ve yaralanmalara sebep olmuştur. Tüm Lübnan halkına geçmiş olsun diyor; ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Lübnan halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Acıları bizim de acılarımızdır" dedi.

Lübnan'ın, Ortadoğu ve Arap vatanının en güzel köşelerinden olduğu vurgulanan açıklamada, "Araplar, Ermeniler, Kürtler, Dürziler, Süryaniler ve birçok din ve inancın yaşadığı Lübnan, halklar ve inançlar coğrafyasıdır. Tüm Ortadoğu'ya örnek olacak bir kültüre ve tarihe sahip olan Lübnan, Ortadoğu halklarının ve inançların vatanı olan bir ülkedir. Dolayısıyla bu güzel ülkenin acısı tüm insanlığın, Ortadoğu halklarının acısıdır. Kürt halkı da bu acıyı derinden hissetmiş; büyük bir üzüntü yaşamıştır" diye kaydedildi.

Kürt özgürlük hareketi ve Kürt halkının Lübnan'la gönül bağlarının olduğu vurgulanan açıklamada, "Lübnan'da yaşayan Kürtler de Lübnan için emeklerini ve duygularını katmaktadırlar. Lübnan'ı Kürtlerin kardeş vatanı olarak görüyoruz. Başta Lübnan'daki Kürtler olmak üzere tüm Kürtler Lübnan'ı kendi vatanları olarak görmektedirler. Bu zor günlerinde Lübnan halkının yanında olduğumuz gibi, Lübnan'daki Kürtlerin de tüm Lübnan halkıyla mevcut yaraları birlikte sarmaları için üstlerine düşecek sorumlulukları yerine getireceğine inanıyoruz" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Yakın tarihte büyük acılar çeken Lübnan halkı tüm acıların üstesinden nasıl geldiyse, bu acıların üstesinden de gelecektir. Lübnan halkının dostlarının vereceği maddi ve manevi destekler de bu felaketin ağır sonuçlarının atlatılmasına yardımcı olacaktır. Arap halkları ve tüm insanlığın da bu konuda üstlerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyoruz.

"Tarihi ve köklü gönül ve sevgi bağlarımız bulunan Lübnan halkına bir kez daha geçmiş olsun diyor ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Lübnan halkının yaralarını bir an önce sararak tüm Ortadoğu'nun mücevheri olarak tekrar parlak günlerine kavuşmasını diliyoruz."