18 Mayıs 2024 Cumartesi

KCK: KDP, Türk devletiyle ortak işgal saldırısına hazırlanıyor

KCK, Güney Kürdistan'da KDP'ye yakın basında yer alan yalan haberlerle Türk devletinin işgal saldırılarına ortak olma zemini hazırlandığını duyurdu. Açıklamada, "KDP'yi Türk devletinin bu işgalci kirli savaşına katılmamaya ve AKP-MHP faşizminin planlarına alet olmamaya çağırıyoruz" denildi.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) yazılı bir açıklama yaparak KDP'nin Türkiye ile ortak bir harekata hazırlandığını açıkladı ve "Bunun bölge için ağır sonuçları olacağını" belirtti.

KDP'ye yakın sitelerin yalan haberlerle saldırıya zemin hazırlandığının vurgulanan açıklamada, Türk devletinin yeni bir işgal harekatı başlatacağı, bunun için KDP ile anlaştığı ve ortak planlama yaptığı belirtildi.

KDP'nin Türk devletinin harekatına katılarak, peşmergeyi gerillaya karşı savaşta yer almaya iteceği bilgilerinin kendilerine ulaştığını belirten KCK, "Biz bu tür bilgileri çeşitli vesilelerle kamuoyuna duyurduk. Ama buna rağmen KDP'nin Türk devletinin harekatına katılma kararından vazgeçmediği ve savaş hazırlıkları yaptığı basında da tartışılmaktadır" denildi.

'TÜRK DEVLETİ PROVOKATİF EYLEM PLANLIYOR'
Türk devletinin Güney Kurdistan'a başlatacağı yeni işgal saldırısında KDP'nin aktif yer alması için bazı provokatif eylemler planlandığı belirtilen KCK açıklamasında, "Buna göre; özel savaşın bir planı olarak masa başında hazırlanan yalan haberlerle Kürt kamuoyu PKK'ye karşı kışkırtılacak. Eğer bu da sonuç vermezse peşmergeye, Başûr halkımıza zarar verecek bazı saldırıların yapılacağı ve bunların da gerillaya mal edilmek isteneceği yönünde bilgiler var" ifadelerine yer verildi.

'KDP GERİLLA BÖLGELERİNE AĞIR SİLAHLAR SEVK EDİYOR'
KDP'nin güdümündeki sitelerde yer alan yalan haberlerle saldırıların zeminin hazırlandığını kaydeden KCK, "Ayrıca 20 yıldır gerilla denetiminde olan alanlara, son günlerde KDP'ye bağlı özel güçlerin büyük oranlarda ve ağır silahlarla sevk edildiği basına da yansıdı. Bu çok tehlikeli ve tamamen Türk devletinin amaçlarına hizmet eden bir durumu ifade etmektedir" diye kaydetti.

KDP'YE ÇAĞRI
KDP'ye Türk devletinin işgalci kirli savaşına katılmama ve AKP-MHP faşizminin planlarına alet olmama çağrısı yapan KCK, "Böyle bir savaşa girmek halkımıza ve Kürdistan'ın tüm ulusal demokratik kazanımlarına büyük bir darbe anlamına gelir. KDP'nin Türk devletinin yanında gerilla alanlarına yapılacak herhangi bir saldırıya katılması, Başûr statüsüne ve kazanımlarına da bir saldırı anlamına gelir ve bu kazanımlara büyük zarar verir. KDP'nin halkımız ve ülkemiz için büyük felaketlere yol açacak bu kirli planına girmemesi gerek" diye belirtti.

GÜNEY KÜRDİSTAN HALKINA ÇAĞRI
Güney Kürdistan Parlamentosu, siyasi partileri, kitle örgütleri, resmi kurumları ve kamuoyuna yaşanabilecek bir işgal planına karşı çıkmaya ve KDP'yi uyarmaya davet eden KCK şunları kaydetti: "Tüm halkımızı, bir bütünen ülkemiz için büyük bir felaket anlamına gelen bu plana karşı bilgilendiriyoruz ve KDP'nin bu kirli plana dahil olmasına karşı duyarlılığa çağırıyoruz."