18 Mayıs 2024 Cumartesi

KCK: Efrîn işgalinde yer alanlar affedilmeyecek

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Efrîn'e yönelik işgal saldırısında dolaylı veya doğrudan yer alan hiç kimsenin affedilmeyeceğini söyledi.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Efrîn'e yönelik işgal saldırısında dolaylı veya doğrudan yer alan hiç kimsenin affedilmeyeceğini söyledi.
 
Yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Efrîn'in sadece Kürtler için değil tüm insanlık için bir sınav haline geldiğini belirtti. Kürt gençlerine TSK'da askerlik yapmama çağrısı yapan KCK, koruculara da uyarılarda bulundu.
 
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "AKP-MHP faşist iktidarı Türkiye'de Kürt halkına ve demokrasi güçlerine saldırdığı gibi, Kürt düşmanlığını ve demokrasi düşmanlığını tüm Ortadoğu'da yürütmektedir. Bu zihniyet ve politika doğrultusunda işgal amacıyla Efrîn'e saldırmaktadır. Bu işgali gerçekleştirmek için de Türkiye toplumunda Kürt düşmanlığına dayalı şovenizmi şahlandırmaktadır. Bu şovenizm ortamında bir taraftan herkesi reis bizi Efrîn'e gönderin diye bağırtmakta, diğer taraftan sanatçısından din adamına kadar herkesin sırtına kamuflaj elbisesi giydirip Efrîn sınırına yollamaktadır. Çocuklar dahil tüm toplumu kan ister biçimde militaristleştirmektedir" dedi.
 
TÜM KÜRTLER BU DEVLETE VE ORDUYA KARŞI DURMALIDIR
 
Efrîn işgaliyle Kürtler katledilip, göçertilip Kürdistan'ın Kürtsüzleştirilmek istendiğini vurgulanan açıklamada, "Türk devleti ve ordusu sadece Bakurê Kurdîstan'da değil, Kürtlerin bulunduğu her yerde Kürtlere düşmanlık yapmaktadır. Bu açıdan tüm Kürtler bu devlete ve orduya karşı tutum almalıdırlar. Türkiye demokratikleşmediği müddetçe Kürtlere düşmanlık yapılacak, ordusu ve polisiyle Kürtler katledilmeye devam edilecektir. Kürtleri soykırıma uğratmaya devam edeceklerdir. Bu açıdan bu devlet tüm Kürtlere düşmandır. Bu nedenle hiçbir Kürt genci askere gitmemelidir. Askere gitmek, Efrîn işgaline ve her yerdeki Kürt düşmanlığına ortak olmaktır. Kürtler üzerindeki soykırımı normalleştirmek ve meşrulaştırmaktır" diye belirtildi.
 
KÜRT GENÇLERİ HALKININ KATİLİ OLMAMALI
 
AKP-MHP faşizminin Kürt düşmanlığını artık açık yaptığının altı çizilen açıklamada, "Zaten MHP ile ittifakı, tüm Kürt düşmanlarıyla ittifakı AKP gerçeğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir. Bu Kürt düşmanı iktidara karşı tüm Kürtlerin tavır alma zamanı gelmiştir. Bunun en net tutumu da Kürt gençlerinin artık Türk ordusuna askere gitmemesi olmalıdır. Dünyada en kötü şey halkının katili olmak, halkına karşı işlenen suçlara ortak olmaktır" diye kaydetti.
 
TSK'nın bir soykırım orduusu olduğunu ifade eden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Başta Kürt gençleri olmak üzere hiçbir Kürt, Kürt düşmanlığına ve Efrîn işgaline ortak olmamalıdır. Korucular kullanılarak Kürtleri Kürtlere karşı kullanma politikasını Efrîn'de de devreye koyacaklardır. Hukuki olarak köyleri koruduğu söylenen korucular Türkiye'yi ilgilendirmeyen bir alanda savaşa sürüklenmektedirler" dedi.
 
Korucuları çağrı yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Mazlum Efrîn halkına silah çekmemelidirler. Efrîn'in Kürtsüzleştirilip çetelere teslim edilmesinin aracı olmamalıdırlar" diye vurguladı.
 
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Efrîn sadece Kürtler için değil, tüm insanlık için bir sınav haline gelmiştir. Efrîn işgaline doğrudan ya da dolaylı ortak olan herkes tarih karşısında suçlu olacak ve hiçbir biçimde affedilmeyecektir. Efrîn'deki soykırıma ortak olmanın kara lekesini alınlarında taşıyacaklardır. Efrîn işgaline karşı çıkanlar ise her zaman alınları temiz ve başları dik gezeceklerdir" diye belirtti.