26 Nisan 2024 Cuma

KBG İzmir: Jin, jiyan, azadi sloganını yükselteceğiz

"Jin, jiyan, azadi" sloganını her alanda yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden KBG İzmir, "Avukat kadınlar, gazeteci kadınlar,  sağlık emekçisi kadınlar olarak bugün yine buradayız. Birlikte güçlüyüz" dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, kadın avukatlara yönelik hedef gösterme ve kadın gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklaması yaptı. Sık sık "ÖHD'li kadınlar yanlız değildir", "Çıplak arama suçtur", "Şebnem hoca yanlız değildir" ve "Jin jîyan azadî" sloganları atıldı.

Fatmanur Güçlü, kadın düşmanı politikalarla her gün gündeme gelen devlet ve ataerkil zihniyetin, dünyada yükselen "Jin Jiyan Azadi" sloganından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bundan kaynaklı 22 Ekim'de düzenlenen İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yapan Özgür Hukukçular Derneğinden kadın avukata saldırıda bulunulduğunu kaydeden Güçlü, "Fiziki ve sözlü olan bu saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden  hedef gösterilmiş, kadın düşmanı ve ırkçı söylemlerle tehdit, karalama ve lince dönüşmüştür. Ardından kadın yoldaşımıza soruşturma açılmıştır. Ataerkil sistemin kadınlara yönelik korkusu ve öfkesi artarak devam ediyor. Bu öfke her gün kendisini farklı bir boyutta açığa çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde İran'da Jina Amini başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle katledildi. Süleymaniye'de Jineoloji akademisi için çalışma yürüten Nagihan Akarsel, bir suikast sonucu öldürüldü" dedi.

Aynı zihniyetin kimyasal gaz kullanımıyla ilgili açıklamaları nedeniyle TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı da tutukladığını belirten Güçlü, "Jin jiyan azadi" sloganına tahammül edemeyenlerin Molla Rejimi'nden hiçbir farkının olmadığını vurguladı. Kadınların kadın düşmanı, ataerkil politikalarla mücadele etmekten geri durmayacağını kaydeden Güçlü, "Bilinsin ki hakikati her zaman arayan Nagehan'ın kalemi de, mesleğinin sorumluluklarını onurluca yerine getiren TTB başkanının sesini de asla susturamayacaklar. Gazeteci kadın arkadaşlarımızın gerçeği yazmasını asla durduramayacaklar. ÖHD'li ve ÇHD'li avukatlarımız mesleklerini onurluca yapmaktadırlar. Bizlerle kadın dayanışmasını büyütmekte, adliye koridorlarında  davalarımızı sahiplenmekte, sokaklarda aynı talepleri haykırmaktadırlar. Bu sebepledir ki onlara yapılan her  saldırıyı kadın mücadelesine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyada haykırılan "Jin, jiyan, azadi" sloganının susturamayacağına dikkati çeken Güclü, "Biz gerçekleri sokak sokak, fabrika fabrika , kongre kongre söylemeye devam edeceğiz. Kadınları operasyonlarınızla, baskılarınızla, linç kampanyalarınızla, karalama çalışmalarınızla sindiremeyeceksiniz. Biz kadınlar hayatın her alanındayız! Avukat kadınlar, gazeteci kadınlar,  sağlık emekçisi kadınlar olarak bugün yine buradayız. Birlikte güçlüyüz" diye konuştu.