20 Nisan 2024 Cumartesi

KBG: Avukat Balcı'nın belini kıran polis cezalandırılmalı

ÇHD'li Avukat Zeycan Balcı'nın belini kıran polis Murat A.'nın bugün duruşması görülecek. Duruşma öncesi açıklama yapan Kadınlar Birlikte Güçlü, erkek devlet şiddeti olan bu davada faillerin yargılanması gerektiğini kaydetti.

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), Avukat Zeycan Balcı'nın belini kıran polis Murat A.'nın yargılanacağı dava öncesi açıklama yaptı. 

2016 yılında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde yapılmak istenen basın açıklamasına yönelik polis saldırısında Murat A., Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Avukat Zeycan Balcı'nın belini kırmıştı. Polis Murat A.'nın yargılandığı dava İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

Duruşma öncesi açıklama yapan KBG, "Kadınların mücadelesi büyüdükçe, devletin sadırıları artıyor. Buna karşılık kadınlar bir arada, birlikte isyanı güçlendirmeye devam ediyor" dedi.

Açıklamada, Balcı'nın polis tarafından tekmelenerek elinin kırıldığı hatırlatıldı ve "Apaçık bir erkek devlet şiddeti olan bu davada da failler derhal cezalandırılmalıdır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada erkek egemen sistemin tüm saldırılarına karşı kadınların direnişinin süreceği vurgulandı.