5 Temmuz 2024 Cuma

KBDH'den Bodrum'da sabotaj eylemi

Bodrum Güvercinlik'te düzenledikleri sabotaj eylemine ilişkin KBDH Beritan Nurhak Çiya Milisleri, "Savaşı sadece gerilla alanları ile sınırlamayarak devrimci mücadelenin bulunduğu her alana saldırıyor" dedi. Eyleme ilişkin açıklamada, "Gün gerillayı ve direnişini büyütmenin faşizme karşı birleşik mücadelenin çelik iradesini ortaya koyma zamanıdır" çağrısı yaptı. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Beritan Nurhak Çiya Milisleri, Bodrum'da tatil beldelerine elektrik veren trafoya sabotaj eylemi düzenlediklerini duyurdu. 

'SAVAŞI SADECE GERİLLA ALANLARIYLA SINIRLANDIRMIYOR'
Eyleme ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: "29 haziran günü Bodrum Güvercinlik ve Adabükü tatil beldesine elektrik veren trafo KBDH Beritan Nurhak Çiya Milisleri tarafından Bakur Kürdistan'da işgalci ordunun gerilla alanlarına karşı başlattığı geniş çaplı askeri operasyonlara karşı misilleme olarak sabotaj taktiğiyle hedef alındı. Yaşanan patlama sonucu trafo tamamen kullanılamaz hale gelirken beldeye uzun bir süre elektrik verilmedi. Soykırımcı faşist Türk devleti tüm imkanlarını seferber ederek Bakur Kürdistan başta olmak üzere dört parça Kürdistan'da özgürlük gerillasına karşı her gün yeni operasyonlar gerçekleştiriyor. Savaşı sadece gerilla alanları ile sınırlamayarak devrimci mücadelenin bulunduğu her alana saldırıyor.

'BİRLEŞİK MÜCADELENİN ÇELİK İRADESİNİ ORTAYA KOYMA ZAMANIDIR'
"AKP-MHP faşist rejimi 9. yılında tüm yoğunluğuyla sürdürdüğü çöktürme planı fedai çizgide kahramanca savaşan gerilla tarafından boşa çıkartılmıştır. Bulunduğu her alanda yenilmezliğini kanıtlayan özgürlük gerillasının karşısına ancak binlerce asker ve kontranın yanında onlarca savaş uçağı SİHA, İHA ve saldırı helikopterleriyle çıkabilen işgalci ordu buna rağmen gerilla direnişine çarparak istediği sonucu alamamaktadır. Bakur'da genişletilerek devam eden askeri operasyonlar sonuçsuz kalacaktır. Gerilla direnişini büyütecektir. Milislerimiz bu işgal ve imha saldırıları karşısında sessiz kalmayarak her an faşist düşmanın ve destekçilerinin kabusuna dönüşecek, en güvende oldukları yerde aydınlığı karanlığı çevirmenin çabası içinde olacak, Türkiye metropollerini ateş topuna çevirecektir. Gençler başta olmak üzere halkımız hem operasyon bölgelerine gitmeli hem de şehitlerine sahip çıkmalıdır. AKP-MHP faşist rejimi ve onun bu kirli savaşına ortak olan herkes bu saldırıların hesabını misliyle ödeyecek. Tüm gençlere devrimcilere çağrımızdır; gün gerillayı ve direnişini büyütmenin faşizme karşı birleşik mücadelenin çelik iradesini ortaya koyma zamanıdır. Yaşasın KBDH! Yaşasın HBDH! Yaşasın gerilla mücadelemiz! Yaşasın devrimci halk savaşımız!"