2 Temmuz 2024 Salı

KBDH Zeynep Kınacı Milisleri iki kentte eylem yaptı

KBDH milisleri, Mersin ve ve Denizli'de çeşitli eylemler gerçekleştirerek 30 Haziran 1996'da gerçekleştirdiği eylemde ölümsüzleşen Zeynep Kınacı'yı andı.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Zeynep Kınacı Milisleri, 24 Haziran günü Mersin ve Denizli'de eylemler gerçekleştirdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde buğday yüklü bir tırı ateşe verdiklerini duyuran Zeynep Kınacı Milisleri, aynı gün Denizli'nin Akçeşme Mahallesinde bulunan trafoya sabotaj eylemi düzenlediklerini açıkladı.

KBDH Zeynep Kınacı Milisleri eylemlerine ilişkin yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Kürt özgürlük hareketi ve önderliğine gelişen saldırılar karşısında 30 Haziran 1996 yılında  sömürgeci faşist Türk devletine ve arkasında bulunan uluslararası güçlere gerçekleştirdiği fedai eylem ile şok yaşatan ölümsüz komutan Zilan (Zeynep Kınacı) faşizme ve sömürüye karşı yürüttüğümüz savaşta mücadelemizde ışık olmaya devam ediyor.
"Bu eylemiyle Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a gelişecek herhangi bir saldırıya karşı en sert şekilde cevap verileceğini gösteren şehit Zilan'ın izinde yürüyen yoldaşları; güneşimizi karartamazsınız eylemleriyle sayın Öcalan'ın etrafında ateşten çember oluştururken Mersin'de Zilan direniş çizgisinde düşmanın üzerine yürüyen Sara ve Rukenlerden, Ankara'da düşmanın kalbinde fedaileşen Erdal ve Rojhatlara bugün dört parça Kürdistan'da gerilla fedai çizgide sömürgecilere karşı savaşıyor. Zilan direniş çizgisinde yürüyen özgürlük gerillası yenilmezdir.
"KBDH Milisleri olarak; feda ve direniş çizgisinde ölümsüz komutan şehit Zilan başta olmak üzere bu geleneği sürdüren yoldaşların izinde yürüyeceğimizin  sözünü yinelerken halklara; şehitlere ve izinde yürüyen gerillasına sahip çıkmaya çağrı yaparken gençlere ve kadınlara şehitlerin bıraktığı mirasa layık olmaya ve onların amacını gerçekleştirmeye KBDH Milis saflarına katılmaya davet ediyoruz."