13 Mayıs 2024 Pazartesi

KBDH: Van serhildanı ruhuyla işgal saldırılarına karşı direnişi yükseltelim

KBDH Genel Konseyi, işgal saldırılarına karşı açıklama yaptı, Van serhildanı ruhuyla saldırılara karşı topyekun direnişi büyütme çağrısında bulundu.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konseyi,  Metîna'ya dönük işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İşgalci Türk devletinin aylar öncesinden duyurusunu yaptığı işgal planının yeni bir aşamasını 16 Nisan'da Metîna'ya dönük saldırıyla başlattığı belirtilen açıklamada, saldırıya gerillanın direnişle yanıt verdiği, Rojava, Türkiye ve Kuzey Kürdistan, Avrupa'da da halkların sokağa çıkarak saldırılara karşı tepkisini dile getirdiği hatırlatıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde büyük hezimet yaşayan AKP-MHP iktidarının Van'da halkın iradesini gasp etmek istediği ve halkın buna serhildanla yanıt verdiği kaydedilen açıklamada, "İrade gasbına karşı hızla gelişen halk tepkisi faşizme geri adım attırdı. İrade gasbı karşısında bu saflaşma Türkiye/Kuzey Kürdistan birleşik mücadelesi bakımından önemli bir kazanım olmuştur. Kürt halkının kazanımlarının tasfiyesi, gerillayı imha amaçlı saldırı konsepti yürürlüktedir. Metîna'ya dönük saldırılar da bunun bir devamıdır" denildi.

'İŞBİRLİKÇİ KDP TARİH KARŞISINDA HALKIMIZA HESAP VERECEK'
"Metîna'ya dönük işgal saldırısı 2015 tasfiye/imha konseptinin devamıdır. Faşist Türk devleti bu planda yalnız değildir" denilen açıklamada, emperyalistler, gerici bölge devletleri ve KDP'nin işgalci Türk devleti ile işbirliği içinde olduğu vurgulandı.

KDP'nin bugüne kadar gerillanın imhasına dönük Türk devletine istihbarat, lojistik, teknik destek sunduğu kaydedilen açıklamada, "Faşist Tayyip Erdoğan, Irak'taki görüşmelerinin ardından Güney Kürdistan yönetimince karşılanmış, KDP işbirlikçi tutumunu sokakları Türk bayraklarıyla donatacak kadar en pespaye biçimde bir kez daha sergilemiştir. Türk devletinin, gerillayı imha ve Güney Kürdistan'ı işgal planındaki ortaklığını bir kere daha ayan beyan ortaya koymuştur. KDP'nin bu pratiği Kürt halkı tarafından asla unutulmayacaktır" denildi.

'KÜRT HALKI DİZ ÇÖKMEDİ, ÇÖKMEYECEK'
Metîna saldırısının yanı sıra Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da, Belçika'da emperyalistlerle işbirliği içinde Kürt basınına yönelik saldırılar yaşandığı hatırlatılan KBDH açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kürt kurumlarına dönük bu faşist baskılar işgal planlarının bir parçasıdır. İşgal saldırıları karşısında Van serhildanında olduğu gibi halklarımızın, kadınların, gençlerin vereceği tepkileri, işgal karşıtı seslerin duyulmasını engellemek, faşizme karşı yükselen sesleri önlemek amaçlanmaktadır.
"Emperyalistlerin ve faşist Türk devletinin bildiği bir gerçeği bir kere daha hatırlatmayı borç biliriz. Ne Kürt halkı ve gerilla ne de büyük bedeller ödenerek elde edilen Kürt basın geleneği faşist baskılar karşısında bugüne kadar diz çökmedi, çökmeyecek. Onurlu, baş eğmez bir geleneğin sürdürücüsü yurtsever basın faşizmin, inkarcı rejimin saldırıları karşısında dimdik ayaktadır. Gerilla faşizme karşı savaşta en ileri cephede askeri teknik ve taktik gelişkinliğiyle birlikte faşizme aman verdirmiyor. Halklarımızın saldırılar karşısında ilk andan itibaren verdiği tepkiler anlamlıdır, kıymetlidir."

'TARİHİ DİRENİŞTE YER ALIN! FAŞİZMİ YENELİM'
Saldırılara karşı gelişen tepkilerin yaygınlaştırılması, güçlendirilmesi ve büyütülmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Bilinmelidir ki bu imha saldırıları sadece gerilla ve Kürt basınıyla sınırlı kalmayacaktır. Van halkının iradesini gasp etme amaçlı saldırı nasıl ki birleşik mücadele ile püskürtüldüyse; imha konsepti de birleşik mücadele cephesinden verilecek güçlü yanıtlarla püskürtülebilir. Bu nedenle sosyalist, feminist, demokratik kadın hareketinin eşitlik ve özgürlük mücadelesinin seslerinden olan, Kürt yurtsever basınla dayanışmayı büyütmek aynı zamanda söz, ifade ve eylem hakkının gasbına karşı da bir mücadeleyi kapsamaktadır" ifadelerine yer verildi.

KBDH'nin bulunduğu tüm alanlarda, işgalci, faşist, erkek egemen devletin saldırılarına karşı sokaklarda sesini yükseltmeye devam edeceğine dikkat çekilen açıklamada, "Onurun, iradenin sesi olarak dağlardan yükselen gerillamızın savaşım kararlılığıyla birlikte milislerimizle kentlerde savaşımı yükselteceğiz. Faşist AKP/MHP rejiminin yaşadığı hezimeti kentlerden, dağlara savaşımı büyüterek derinleştirecek 16 Nisan'da yeni bir aşama olan işgal savaşını başlattığına pişman edeceğiz" denildi.