4 Mayıs 2024 Cumartesi

KBDH Sarya Diyar Milisleri'nden eylem: Erkek egemenliğin yıkacağız

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul'da eylem düzenleyen KBDH Sarya Diyar Milisleri, tüm kadınları KBDH saflarında buluşmaya ve birleşik mücadelenin milis gücü olmaya, isyanı büyütmeye çağırdı. KBDH Sarya Diyar Milisleri, "Erkek egemenliği yıkacağız, özgürlüğümüzü kazanacağız. Erkek egemenliğe karşı, saldırıya geç."

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Sarya Diyar Milisleri, 6 Mart gecesi Sazlıbosna'da bulunan Arnavutköy/Çatalca elektrik enerji hattına dönük sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini duyurdu. Eylemde, enerji hattının tamamen imha olduğu; başta çevredeki yazlık, koruluk ve villakentlere elektrik akımının durduğu ve çevre mahallelerde elektrik kesintisinin devam ettiği kaydedildi. 

KBDH Sarya Diyar Milisleri'nin açıklaması şöyle: "Kadın direnişi binlerce yıl öncesinden ilk yok sayılmak istenen dönemle başladı ve kadının her dönemde buna karşı isyanı ve direnişi devam etmektedir. Kapitalist modernitenin erkek egemen iktidarına karşı sınıf mücadelesi vererek canları pahasına bedel ödeyen New York'lu kadın işçiler başta olmak üzere DAİŞ barbarlığına karşı Rojava'da, Şengal'de savaşan ve bu savaşlar içerisinde kaçırılan, şehit düşen binlerce kadını anıyoruz. Yine Kürdistan'da, Ortadoğu'da ve Afganistan'da direnen tüm kadınları da selamlıyoruz.

KBDH Sarya Diyar milisleri olarak, bu eylemimizle yüz yıllardır erkek-egemen iktidarcı sistemin kadınlar üzerinde uyguladığı kırım politikalarına karşı tüm kadınları KBDH saflarında buluşmaya ve birleşik mücadelenin milis gücü olmaya, isyanı büyütmeye davet ediyoruz. Claralardan Rosalara, Zilan Beritanlardan, Sema Serpillerden Saralara... isyanımız, direnişimiz ve mücadelemiz sürüyor. Tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sokağı zapt etmeye çağırıyoruz!

Erkek egemenliği yıkacağız, özgürlüğümüzü kazanacağız. Erkek egemenliğe karşı, saldırıya geç."