19 Nisan 2024 Cuma

KBDH Özgecan Aslan Milisleri: Kadın düşmanlığına geçit yok

Faşist AKP yöneticisi Dursun Tuna'ya ait araca sabotaj eylemi düzenlediklerini duyuran KBDH Özgecan Aslan Milisleri, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin AKP ve faşist iktidar tarafından özendirildiği kaydedildi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Özgecan Aslan Milisleri, faşist AKP yöneticisinin aracına sabotaj eylemi düzenledi.

"Kadın düşmanlığına geçit yok" başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Her tür gericiliğin en temel özelliklerinden biri, kadın düşmanlığıdır. AKP ve mevcut faşist iktidar bu konuda en önde gelmektedir. Kadına yönelik şiddet, vahşet, kadın cinayetleri bu faşist iktidar tarafından adeta özendirilmektedir.

Kadınların her türden hak alma mücadelesi acımasızca bastırılıyor, her türden protesto yasaklanıyor; gözaltı ve tutuklama terörü ile kadınlar sindirilmeye çalışılıyor. Bu soysuz ve kadın düşmanlarının yuvalandığı faşist parti, kadın milislerimizin en temel eylem hedefleri arasındadır.

24 Kasım gecesi saat 02:00 sıralarında, faşist AKP yöneticisinin aracına KBDH Özgecan Aslan Milisleri tarafından sabotaj eylemi düzenlendi. Mersin'in Erdemli ilçesinde AKP yöneticisi olan Dursun Tuna'ya ait araç, milislerimiz tarafından yakıldı. Eylem sonucu araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Milislerimiz başarılı bir şekilde eylem alanından ayrıldı. Kadın düşmanlarına geçit yok! Artık her şey bir saç teline bağlı! Jin, jiyan, azadi!"