5 Mayıs 2024 Pazar

KBDH milisleri 8 Mart ve Gazi ayaklanmasını selamladı

KBDH milisleri İstanbul Bayrampaşa'da E-5 Karayolu üzerine KBDH ve HBDH ortak imzalı "8 Mart ruhuyla Gazi direnişini selamlıyoruz" yazılı pankart astı.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) milisleri 7 Mart akşamı İstanbul Bayrampaşa'da pankart asma eylemi yaptı.

Bayrampaşa'da E-5 Karayolu üzerine "8 Mart ruhuyla Gazi direnişini selamlıyoruz" yazılı KBDH ve HBDH imzalı pankart asan kadın milisler, kadınları, işçileri, emekçileri ve bütün ezilenleri sokağa mücadele etmeye, HBDH ve KBDH milislerine katılmaya çağırdı.

8 Mart yasaklarına dikkat çeken KBDH milisleri yaptıkları açıklamada, "AKP-MHP faşizminin 8 Mart'ı yasaklama ilanı kadınların iradesi ile boşa düşmüştür, sokaklar hiçbir zaman yasaklanamamıştır. Kadınlar, Aleviler, Kürt halkı, yoksullar, emekçiler ve bütün ezilenler faşizme karşı olan öfkesini kuşanarak örgütleniyor. Halkın, kadınların ve ezilenlerin coşkun akan seli birleşik devrim saflarında buluşuyor. Birleşik devrim mücadelesi milisleri, gerillaları ve bütün gücü ile faşizme karşı açtığı savaşı daha da büyütüyor. Ezilenlerin öfkesi sabotaj eylemleriyle, kurşunlarla ezenlere-erkek egemen devlete geri dönmektedir" dedi.

Mart ayının kadınlar, Kürt halkı ve devrimciler açısından katliamlar ve ayaklanmalar ayı olduğunu hatırlatan KBDH milisleri, "Erkek egemen devlete karşı isyanımız direniş ve eylemlerle devam edecektir. Bugün alanlara çıkan tüm kadınları selamlıyor, erkek egemen devletten-kapitalizmden hesap soran kadınların silahlı mücadele örgütü olarak KBDH saflarına davet ediyoruz" çağrısında bulundu.