27 Nisan 2024 Cumartesi

KBDH: Dünyanın altını üstüne getireceğiz

KBDH Genel Konseyi, 8 Mart dolayısıyla açıklama yaptı. Baharın savaşımı büyütme, özgürlüğü kazanma çağrısında bulunduğu kaydedilen açıklamada, kadınların dünyanın altını üstüne getirecekleri vurgulandı.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konseyi, 8 Mart dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Baharın çağrısının savaşımı büyütmek, özgürlüğü kazanmak olduğunu vurgulayan KBDH, kadınların özgür olmak istediği, ücretli kölelik düzenine isyan ettikleri ve beden-emek sömürüsüne karşı ayağa kalktığını kaydetti. Açıklamada, "Fay hatları hareket halinde, öncü sarsıntılar her yerde! O büyük alt-üst oluş hiç de uzak bir ihtimal değil. Dünyanın altını üstüne getireceğiz. Bu bizim hayalimiz değil! Bu gerçeğin ta kendisi! İşte 8 Mart hayalden gerçeğe yürüdüğümüz anlardan birinin nişanesi" denildi.

Farplas, Migros, Technomix, Pas South, çorap ve tekstil işçisi kadınların, hizmet sektörü işçi ve emekçilerinin direniş çadırlarında, sokaklarda insanca bir yaşam ve eşit işe eşit ücret talepleriyle direniş türkülerini söylediği belirtilen KBDH açıklamasında, Migros işçisi kadınların direniş türkülerinin Farplas işçisi kadınların sesine karıştığı, çorap, tekstil işçisi kadınların direnişinin toplumsal erkek şiddetine karşı mücadele eden kadınlarla buluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, "Kentlerden, dağlara Türkiye'den Rojava'ya, Kürdistan dağlarına kadar, mevzilerde; kadın düşmanı faşist, işgalcilere karşı savaşan KBDH milis ve gerillaları ise direnen, meydan okuyan, mücadele eden tüm kız kardeşlerinden güç alıyor" ifadelerine yer verildi.

'UMUT DİRENEN KADINLARLA YÜKSELİYOR'
Kadınlara yönelik şiddet, emek ve beden sömürüsü, katliam, taciz, tecavüz, kazanılmış hakların gasbına karşı süren direnişe işaret edilen KBDH Genel Konseyi açıklamasında şunlar kaydedildi: "Fabrikalardan, işyerlerine, mahallerden, köylere, okullardan sokaklara yaşamın olduğu her yerde kadınlar ve ezilen cinsel kimlikler erkek egemenliğine, kapitalizme karşı mücadelenin tam ortasında, özneleşiyor. İşçi sınıfının, emekçilerin, ezilen halkların, ekoloji mücadelelerinin içinde ve önünde dövüşüyor, onlarla büyüyor. Türkiye'den Kürdistan'a bütün sokaklarında, evlerinde, milyonlarca atölye, fabrika ve işletmede üretmeye devam ediyor. Yaşamı emeğiyle, bedeniyle, aklıyla ve duygularıyla çoğaltıyor ve güzelleştiriyor. Sokaklarda, eylemlerde, direniş alanlarında, cinsel özgürlük talepleriyle ekonomik talepler birlikte haykırılıyor. Yaşamın olduğu her yerde kadın dayanışması, yoldaşlaşması büyüyor, gelişiyor, umut büyütüyor."

Kadın özgürlük mücadelesinin erkek egemen sistemin yönetme krizini derinleştirdiği belirtilen açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nden sonra 6. yargı paketi ile nafaka hakkının gasp edilmek, kadının aileye mahkum kılınmak, kölelik kurumunun güçlendirilmek istendiği vurgulandı. KBDH açıklamasında, "Kadınların sınırsız mesaisine rağmen görünmeyen emeğin hakkı için 8 Mart'ta yerimizi alalım" çağrısında bulunuldu.

'BÜYÜYEN VE GELİŞEN ÖZGÜRLÜK İSTEĞİDİR'
Rojava kadın devriminin kazanımlarına değinilen açıklamada, bu kazanımlara karşı Türk devletinin işbirlikçi çeteleriyle birlikte saldırılarını artırdığı, işgal ettikleri topraklarda kadınlara yönelik cinsel şiddet, kaçırma, işkence saldırılarına başvurdukları belirtildi.

Kadın özgürlük mücadelesinin özneleri, yoksullaştırmaya, emek, beden sömürüsüne karşı sesini, sözünü, eylemini ortaklaştırdığı vurgulanan KBDH açıklamasında, "Gürül gürül akan bu direnişleri bir nehirde birleştirebilmektir gerekli olan. 8 Mart meydanları, miting alanları, sokaklar 'Yaşasın birleşik kadın direnişi/mücadelesi' şiarıyla yankılanmalı" dendi.

Erkek devlet şiddetiyle katledilen kadınlar, özsavunmasını uygulayan kadınlar, siyasi tutsak kadınlar, Cumartesi Anneleri ve Kürt annelerine erkek egemen kapitalist sistemi yerle bir etme sözünü veren KBDH açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Sokaklarına çıkamadığımız, çıktığımızda şiddete uğradığımız, katledildiğimiz bu kentleri yakacağımız, yıkacağımız, özgürleştireceğimiz günler yakındır.
"Emeğimizin yok sayıldığı, köle görüldüğümüz şiddete maruz kaldığımız 'aile' kurumunu yerle bir edeceğimiz günler yakındır.
"Ucuz iş gücü görüldüğümüz, kriz bahanesiyle işten atıldığımız, pandemi günlerinde ölümüne çalıştırıldığımız, mobbinge uğradığımız, iliklerimize kadar sömürüldüğümüz ama eşit ücret alamadığımız. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimimizden ötürü horlandığımız, dışlandığımız, katledildiğimiz heteroseksist sistemi temelinden yıkacağımız günler yakındır.
"Toprağımızı, suyumuzu kirletip ormanlarımızı, köylerimizi işgal edip rant alanlarına dönüştürenlere işgal ettikleri alanları dar edeceğiz. Onları işgal ettikleri alanlardan çıkartıp yaşanabilir bir doğa haline getireceğimiz günler yakındır.
"Babadan kocaya, kocadan patrona, devlete uzanan bu ataerkil kapitalizm kadınlardan korksun. 
"Politik öncü kadınları tutuklayan, zindanlarda cinsel şiddet uygulayan, katledenler korksunlar. Her bir kız kardeşimizin bedenine uzanan bu kanlı, kirli ellerin her birinin hesabını soracağız.
"Bu erkek egemenlikçi sömürü düzeninden, onu koruyan, kollayanlardan hesap soracağız.
"Bu bir intikam değil insanca, eşit ve özgür yaşam manifestomuzdur. Bu düzeni yıkıp alt üst edeceğiz.
"Kadınların Birleşik Devrim Hareketi olarak, gadre uğrayan, kimliğinden ötürü sömürülen, baskı gören, şiddete uğrayan, her gün ölüm korkusu yaşan tüm kız kardeşlerimizle omuz omuza eşit ve özgür bir yaşamın savaşımını büyütecek bizden alınan her şey için hesap soracağız. Dağlardan, kentlere, fabrikalardan, atölyelere, evlerden, okullara milislerimizle, gerillalarımızla, militanlarımızla yaşamın olduğu her yerde savaşımı sürdüreceğiz. Eşitlik ve özgürlük isteyen tüm kadınları KBDH saflarında buluşmaya, KBDH milislerinde erkek egemenliğine karşı savaşımı büyütmeye çağırıyoruz. 
"8 Mart'ta yeni bir savaş yılına girerken kavga yılımız tüm yoldaşlarımıza kutlu olsun. Dağlardan, kentlere Türkiye'den, Kürdistan'a ve Avrupa'ya yaşamın olduğu her yerde mücadele eden, savaşan tüm kız kardeşlerimize kutlu olsun."