18 Mayıs 2024 Cumartesi

KBDH: Deniz'in katillerinden hesap sormayı yarına bırakmayacağız

KBDH, HDP'ye yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı andı, "Deniz'e sözümüz devrim olacak. O'nun katillerinden hesap sormayı yarına bırakmayacak, faşizmin çırpınışlarına son darbeyi Deniz olup vuracak ve kadın özgürlük mücadelemizi zafere taşıyacağız" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), HDP'ye yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı andı, "Poyraz olup faşizmi yıkacağız" dedi.

Yazılı açıklama yapan KBDH, AKP-MHP faşist iktidarının yaşadığı krizi aşamadığı, bu nedenle her geçen gün saldırılarını boyutlandırdığını belirtti. Faşist iktidarın korku, baskı, işkence ve katliamla halk kitlelerini sindirmek, kendisine alternatif olan devrim ve demokrasi güçlerini bitirmeyi arzuladığı kaydedilen KBDH açıklamasında, "Lakin arzunun amaca ulaşması gerçek durumla büyük bir çelişki halindedir. Çünkü faşist iktidar ve çürümüş düzeni tüm yönleriyle teşhir olmuş, halkların öfkesi isyana bürünmeye çoktan başlamıştır bile. Kadınların, emekçilerin, gençlerin ve ezilenlerin ne meşru mücadeleleri durdurulabilmekte ne de devrim ve demokrasi güçlerinin ısrarlı ve kararlı mücadeleleri geriletilebilmektedir. İşgal girişimleri gerillanın büyük direnişine çarpıyor. NATO da el pençe durmakta fayda sağlamamaktadır" denildi.

Faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın anıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ve Deniz'in katledilmesi de durduramayacak, ne Poyraz olup faşizmin üzerine yürüyenleri ne de faşizmin çöküşünü. Dün de durduramamıştı, idam sehpaları, işkenceler, kurşunlar Deniz'leri. 'Deniz bir gitti bin gelecek.' Deniz'in hesabını, binlerce Deniz soracak.

"KBDH olarak, Deniz'e sözümüz devrim olacak. O'nun katillerinden hesap sormayı yarına bırakmayacak, faşizmin çırpınışlarına son darbeyi Deniz olup vuracak ve kadın özgürlük mücadelemizi zafere taşıyacağız.

"Deniz'in katledilmesine cevap vermek için tüm mücadele alanlarında ileri, daha ileri!"