19 Mayıs 2024 Pazar

KBDH, Alibeyköy OSB'ye eylem düzenledi

KBDH Aynur Artan-Selamet Menteş milisleri, 'vahşi sömürünün kalelerinden' biri olarak tanımladığı Alibeyköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan trafoya sabotaj eylemi düzenledi. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Aynur Artan-Selamet Menteş milisleri Alibeyköy Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) elektrik sağlayan trafoyu imha etti.

El yapımı patlayıcı (EYP) ile 8 Şubat günü düzenlenen eylemde, trafonun imha olması sonucu sanayi bölgesinde üretim durdu.

Organize sanayi bölgelerinin patronlar için teşvik, hibe, kar, ucuz iş gücü ve yağma demek olduğuna dikkat çeken KBDH, "Emekçiler ve özelde kadın işçiler için ise vahşi sömürünün, ağır çalışmanın, modern köleliğin kaleleridir. Türkiye işçi sınıfının sömürüsüyle, Kürt halkının sömürgeleştirilmesi üzerinden kendini var eden iktidar; işçiyi patrona, kadını erkeğe, Kürt'ü sömürge devlete köle etmeye dayanmaktadır" diye belirtti.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22'nci yılı olduğu hatırlatılan KBDH açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Eylemimiz gücünü; sömürüye, sömürgeciliğe ve patriyarkaya karşı kadın öncüleşmesine yaşamları ve fedakar eylemler ile örnek teşkil eden 23 Ekim 1998'de Midyat Hapishanesinde uluslararası komploya karşı bedenlerini ateşe veren Aynur Artan ve Selamet Menteş yoldaşların komployu parçalayan iradelerinden almaktadır."