1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kazdağları'nda iki direnişçi alana girmemesi için gözaltına alındı

Kazdağları'nda doğa ve yaşam için süren nöbete katılmak için gelen iki direnişçi jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, tekrar direniş alanına girmemesi koşuluyla serbest bırakıldı.

Kazdağları'nda 320 gündür doğa ve yaşam için nöbette olan direnişçiler İl Hıfzısıhha Kurulunun aldığı idari karar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. 

Nöbete katılmak için alana gelen yeni iki direnişçinin gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: "320 gündür her gün yarın kesin giderler, yokluklara, soğuğa, zorluklara dayanamazlar dediniz dayandık. İftira attınız, siyasi baskılarla insanları bizlere karşı kışkırttınız, gitmedik. Bizleri itibarsızlaştırmaya çalıştıkça, itibar kaybeden, siz oldunuz. Bizler her canlının yaşam hakkını savunuyoruz, sizler gücü elinde bulunduran sermaye odaklı yönetimlerin.  Bizler yaşam hakkından, dayanışmaktan bahsediyoruz, sizler gelirden, zenginlikten.  Bizler vazgeçebiliyoruz tüm dayatılan zorunluluklardan, konfor alanlarımızdan, sizler korkuya mahkum köleliğe devam ediyorsunuz. İklim, ekoloji, doğa sermaye kişisel seçim olamaz. Bizler kazanacağız sizler kaybedeceksiniz."

Direnişi sürdüreceklerini kaydeden nöbetçiler, dayanışma çağrısı yaptı.

Gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı. Ancak jandarma ekipleri alana yeniden girmeleri halinde tekrar gözaltına alınacakları yönünde tehdit ediyor. Nöbet alanına şu an kimse bırakılmıyor.