19 Nisan 2024 Cuma

'Kazanana kadar direneceğiz, sokakları terk etmeyeceğiz'

OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi talebiyle Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin 161 haftadır düzenlediği eylemde söz alan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Bu direniş hepimizin; kazanana kadar sokakları terk etmeyeceğiz" dedi. 

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi talebiyle her hafta düzenlediği eylemin 161. haftası; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "güvenlik" soruşturması gerekçesiyle çıkarılan işçiler ile HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

"Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü, adalet istiyoruz" ve "Oturma eylemimiz 161. haftasında" yazılı pankartlarla Karşıyaka İskelesi'nde düzenlenen eylemde söz alan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, bir milletvekili olarak değil KHK ile işinden atılan bir emekçi olarak eylemde yer aldığını belirtti. 

HDP MİLLETVEKİLİ KOÇYİĞİT: BU DİRENİŞ HEPİMİZİN
Dört yıl önce işten çıkarmaların yaşandığını ve tam dört yıldır mahkemelere gitmek için beklediklerini söyleyen Koçyiğit, "Onlar tam da ifade ettikleri gibi bizlerin ağaç kökü yemesini, biat etmemizi, boyun eğmemizi istiyorlar. Burada olmak o yüzden çok önemli. Sadece bir iş isteme direnişi değil bir demokrasi direnişi. Yeter ki yan yana olalım. Bir kere daha İzmir'den her yere yaydığınız direnişi selamlıyoruz. Bu direniş hepimizin; yan yanayız, omuz omuzayız ve kazanana kadar da sokakları terk etmeyeceğiz" dedi. 

KILIÇ: HAKKIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ
KHK ile işinden atılanlar adına konuşan Yaşar Kılıç ise 161 haftadır direnişi sürdürdüklerinin altını çizdi. Kılıç, şöyle devam etti: "Devrimci dayanışmanın, sınıf dayanışmasının en güzel örneklerini yaşıyoruz. Benim ihracım ilk değil. Üniversite de ihraç ettiler o zaman da susmadım ve mücadele etmeye devam ettim. Bizler onurumuzla yaşayan, onurumuz için yaşayan insanlarız. Nasıl ki 4 yıldır burada direniyorsak yine direneceğiz. Ta ki hakkımızı alana kadar."

'KOMİSYON LAĞVEDİLSİN, ARKADAŞLARIMIZ DERHAL İŞLERİNE İADE EDİLSİN'
Basın metnini okuyan İzmir KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, Türkiye'de OHAL döneminin hala yaşandığını dile getirdi. Bu dönemde binlerce insanı etkileyen ciddi insan hakları ihlallerinin yaşandığını hatırlatan Karakaş, "Keyfi olarak ihraç edilen 130 bin kamu çalışanı mesleklerini icra etmeleri bile yasaklandı. İhraç edilen kamu çalışanlarını halen etkin bir başvuru yoluna erişimlerinin olmadığın biliyoruz. Görünüşte bu amaç için kurulmuş olan OHAL İnceleme Komisyonu ise fiiliyatta hükümetin keyfi olarak gerçekleştirdiği otomatik olarak onaylayan bir mekanizma durumunda. Bu nedenle biz KESK olarak diyoruz ki bu tiyatroya son verilsin, OHAL İnceleme Komisyonu lağvedilsin ve arkadaşlarımız işlerine derhal iade edilsin" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından oturma eylemine geçildi. Eylem, "Direne direne kazanacağız", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları ve alkışlarla eylem sona erdi.