28 Mart 2024 Perşembe

Kayyumun tacizci müdürü 11 yıl cezaya rağmen tutuklanmadı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mustafa Yaman'ın müdür olarak atadığı ve bir kadına cinsel şiddet uygulayarak zorla bedenini satmaya zorladığı ortaya çıkan polis Ercan Uysaler'in, hapis cezası ve tutuklama kararına rağmen hala tutuklanmadığı ortaya çıktı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ikinci kez kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman'ın, ilk kayyum olarak atandığı dönemde Kent A.Ş.'ye müdür olarak atadığı polis Ercan Uysaler'in, bir kadın çalışana cinsel şiddet uyguladığı ve bedenini satmaya zorladığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine açığa alınan Uysaler hakkında soruşturma açılmış ve emekli olduğu öğrenilmişti.

"Basit cinsel saldırı" suçundan Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Usluer'e, 9 Ocak'ta görülen karar duruşmasında 11 yıl 3 ay hapis cezası ile tutuklanmasına karar verildi. Ancak, Usluer'in hala tutuklanmadığı ortaya çıktı. Tutuklamanın gerçekleştirilmediğine dair mahkemeye bilgi gönderilmediği de belirlendi.

Olayın ardından Mardin'i terk etmek zorunda kalan tacizci Usluer'in, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine taşındığı öğrenildi.