29 Mart 2024 Cuma

'Kayyum rejimi çalmaya çırpmaya dayalıdır'

Kayyumları protesto eden HDP Konak İlçe Örgütü, "İktidarın kayyum rejimi ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya, çırpmaya dayalıdır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak İlçe Örgütü, İçişleri Bakanlığı talimatıyla Siirt, Iğdır, Kurtalan, Altınova ve Baykan belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin ilçe örgütü binası önünde basın açıklaması yaptı.

HDP İzmir Millevtekili Murat Çepni ve ESP üyelerinin de katıldığı eylemde açıklamayı HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Hayat İzgi okudu. İktidarın salgın hastalık ve hukuk dinlemeden halk iradesini gasp etmeye devam ettiğini söyleyen İzgi, "Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Dünyayı kasıp kavuran Korona salgınında bile belediyelerimize darbe dönemlerini aşan bir biçimde el koymuştur. Bu şekilde özellikle Kürt halkının iradesini kıracağını Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünenlere tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz. Son 5 yıl içerisinde 30 milyonu aşkın vatandaşın seçim iradesini ortadan kaldırarak bir kayyum rejimi inşa eden ve bunu kalıcı hale getirmek isteyen bu iktidar HDP belediyelerinin alternatif yaşam ve yönetim biçimlerine karşı uygulayabilecekleri hiçbir politika ve pratiği yoktur. İktidarın kayyım rejimi ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya, çırpmaya dayalıdır" dedi.

Ardından söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Bin yılda geçse belediyelerimizi alamayacaksınız. Halkın iradesini asla ve asla teslim alamayacaksınız. Belediye binalarımızı karokalları sevirebilirsiniz, belediye eşbaşkanlarımızı tutuklayabilirsiniz, ama dün olduğu gibi bugün de yarın da halklarımız siyasi iradelerine sahip çıkmaya, siyasi iradelerini yükseltmeye devam edeceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 
 
eylem "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir", "Kayyum gidecek halk gelecek" sloganları ile sona erdi.