4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kayyum İnci için gizli mahkeme kuruldu, öğrenciler yine hedef gösterildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan kayyum rektör İnci, kendisi için kurulan gizli duruşmada ihbar ederek tutuklattığı öğrencilerden bir kez daha şikayetçi oldu. "Görevimi yapamıyorum" iddiasında bulunan İnci, izne tabi olmayan pankart asma ve çadır kurma eylemlerini yasadışı göstererek öğrencileri yine hedef gösterdi. 

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi, Boğaziçi Üniversitesi 14 kişinin yargılandığı davada, kayyum rektör Naci İnci için özel olarak gizli bir duruşma yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan kayyum Naci İnci, ihbar ettiği ve tutuklanmasına neden olduğu Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen'in tahliye olduğu duruşmaya katılmamıştı. 7 Ocak'taki duruşmaya bir "açılış töreni" yüzünden katılamadığını öne süren Naci İnci, "öğrenciler hakkında kurum adına kendisinin şikayetçi olduğunu, bu şikayetini aynen tekrarladığını" söyledi. Hiçbir avukata bildirilmeyen, kimin talebiyle yapıldığı gizlenen duruşmada İnci'nin yanı sıra müşteki güvenlik görevlileri de ifade verdi. Öğrencilerin avukatları ise duruşmaya çağrılmadıklarından müşteki ve tanık sıfatıyla dinlenen bu isimlere soru yöneltemedi.

İki öğrencinin tutuklanmasına gerekçe gösterilen eylemi hatırlatan İnci, savunmasında, herhangi bir izne tabi olmayan öğrencilerin pankart açma, çadır kurma eylemlerini "İzinsiz" ithamıyla yasadışı göstermeye çalıştı. "Bu izinsiz protesto ve gösterilerden dolayı üniversitedeki görevimi dahi icra edememekteyim" iddiasında bulunan İnci, öğrencilerden bir kez daha şikayetçi oldu.

İfadesi alınan diğer üç isim de öğrencileri suçladı.