18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kaymakamlık gerekçesi pankart oldu

HDP’li kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çeken pankartın kaldırılması kararını veren kaymakamlığın tebliğ belgesini pankart olarak astı.

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sultangazi İlçe Örgütü’nün, 15 Nisan’da İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı ile kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla parti binasına astığı pankart 16 Nisan’da polisler tarafından kaldırılmıştı. Sultangazi Kaymakamlığı’nın yasak kararı gerekçe gösterilerek, kaldırılan pankartta 2021 yılının ilk 3 ayında yaşamını yitiren 88 kadının isminin yanı sıra "2021 yılının ilk 3 ayında 88 kadın katledildi. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bu 88 kadın yaşıyor olacaktı" yazısı yer alıyordu.

Pankartın kaldırılmasını protesto eden HDP’li kadınlar, kaymakamlığın gönderdiği tebliğ ve tebellüğ belgesini pankart şeklinde ilçe binasına astı.

NASIL BİR TEHLİKE?
Pankartın hukuksuz bir şekilde kaldırıldığını belirten HDP İlçe Yöneticisi Zübeyde İnce, "Kadın katliamlarına ve İstanbul Sözleşmesi’ne dair pankartın koronavirüs salgınına nasıl bir tehlike oluşturabilir ki?" diye sorarak, şöyle devam etti: "Her yer tıklım tıklım iken, iktidar lebalep kongreler yaparken, bizim binaya asılı pankartımızın kaldırılması açık bir şekilde pandeminin iktidar tarafından muhalefeti susturmak için kullandığının göstergesidir. Bir tek nefes almayı yasaklamadıkları kaldı. Biz de yasak kararını bunu tüm topluma teşhir etmek için, ibreti alem olsun diye ilçe binamıza astık."